2011-08-27

Skolvecka, klänning och reklam

En hel skolvecka har passerat för Albin nu, men det är många kvar...

Han har kommit hem och skuttat av bussen full av energi varje dag denna veckan. Idag när han vaknade så sa han: -"Jag önskar jag fick gå till skolan idag så jag kan göra klart min pärlplatta."

Första veckan har de inte haft några "riktiga" lektioner utan bara social samvaro. Och det är klart, tre årgångar i samma klassrum de måsta ju "svetsas" ihop för att det ska bli så bra som möjligt. Men på måndag börjar "allvaret". Eftersom det ju faktiskt är förskoleklass (lekis hette det på min tid) så är det inte bara stillasittande i bänken som gäller, men ändå. Bokstäver, siffror och annan kunskap ska börja läras in, även om det än så länge görs på ett lekfullt sätt. Och gumpa och simning är det schemalagt varje vecka.


Hanna har varit på dagis och varit glad för det hon med, men igår när vi var hemma och hon följde storebror till bussen, ja då hade hon nog gärna hoppat på hon med. :-) Istället var hon hemma och hjälpte "drängen" att rödfärga busskuren som byggts på logväggen. Bilder kommer när den är helt färdig. Hon hade färg på målarkläderna (tur att hon bytte!) och i håret. Ni kan ju tänka er förtvivlan som denna lilla dam kände! Men en dusch avhjälpte den extra hårfärgen som tur var.


En god vän och kollega till mig syr kläder, och det har jag utnyttjat! Härliga klänningar till Hanna har det blivit i skön modell. Om du klickar på länken här så kommer du till hennes hemsida.


Nu när det har varit kyligare (tidigare i veckan) har klänningen funkat utmärkt att ha över t-shirt och byxor, för klänningen bara skulle liten dam ha den dagen på dagis! Så kompromissen föll väl ut kan man säga.
//Bonnfrua

5 kommentarer:

hugan sa...

Inte illa när de trivs så bra i skolan! Hoppas det fortsätter när allvaret och vardagen sätter in ;-)

Jättefin bild på Hanna, jättesöt klänning också må man säga!

Ha en skön helg!

AnnaKK sa...

Go´dagens! :-)

Idag hamnade jag visst i den här bloggen, och inte i "365 foton". :-)

Så SKÖNT att han gillar skolan så mycket att han t o m hade velat gå dit på helgen också! Det är ju precis så man vill att det ska vara. :-) Men tre årskurser tillsammans kräver nog en hel del från lärarnas sida - kan inte vara helt lätt att bedriva undervisning som passar alla under de förutsättningarna? Fast jag förmodar att klassen delas i grupper (troligtvis efter åldern) allt som oftast, och då funkar det ju säkert jättebra iallafall. Inget av mina barn har gått i skola på det viset, men barnkullarna efter dotterns årgång var mindre så då slog man ihop två årskurser med varann. Vilket jag tror man har fått fortsätta att göra på den skolan - det är nog inte förrän nu under de senaste åren som barnafödandet har ökat så pass igen, att det finns elevunderlag igen för klasser där alla barnen är lika gamla.

Jättesöt klänning!!! :-)

Och tack för tipsen om hur man räddar frysvarorna i samband med avfrostning så här års! Då vågar jag mej nog på att göra det innan älgjakten iallafall då!

Birgitta sa...

Hej! Så fin Hanna är i sin klänning. Klart att hon vill ha den på till dagis. Roligt att Albin trivs i skolan. Jag såg inte Hästmannen i onsdags, men jag såg den sist den sändes. Vet du - jag är skolkamrat med honom, men inte är han sej lik. Kan inte förstå det. Ha det så gott.
KRam Birgitta

Black Iris sa...

Lilla Hanna är så söt i sin klänning och vad roligt att Albin gillar skolan så mycket..

Kram Maidi

hugan sa...

Går det fortsatt bra så här knappa veckorna senare??