2011-09-08

Bonnfrua utökar :-)

Tiden liksom rinner iväg utan att det blir några inlägg på den här bloggen. Men nu ska jag göra ett litet frest. :-)

Albin han går till bussen varje morgon före halv åtta och bär sin ryggsäck så stolt. Läsläxan han har från onsdag till onsdag (vi ska läsa en specifik bok för honom) är mycket viktig och ska läsas varje kväll. Hanna hänger på och klarar lika många bokstäver som storebror, till hans förtret ibland.


Fotbollen har börjat och ridningen. Jorrå, lilla fröken hade sin nya hjälm i lördags och cyklade med den i påsen på ryggen så stolt bort till Pigge. Albin tar på sig sina fotbollskläder med stolthet och så åker han iväg. Vi är tre familjer som turas om att köra grabbarna milen bort till fotbollen. Så stolta de är de små mellan 5 och 7 år när de får ge sig iväg. De sitter där på sina bilkuddar och ser fram emot träningen.


Idag har jag roat mig med att föröka få fram en etikett att sätta på de burkar med örtsalt som vi hoppas kunna börja producera och sälja här i höst. Under några år har jag gjort örtsalt till mig själv och bekanta, men nu är tanken att det ska bli lite mer "rejält" och säljas i makens firma.


Dillen har vi plockat av det mesta och frysts in, persiljan står kvar nere på landet så ståtlig och väntar, men orken ska ju finnas, och tiden!

Det är en del pyssel innan man kommer fram till att få börja med "produktionen". Men mer om det vid annat tillfälle när det har landat lite mer.


Men etiketter att sätta på burkarna kan man ju börja försöka få fram, trots att det ännu inte finns nåt att stoppa i nämnda burkar. :-)

Eftersom grönsakerna är KRAV-godkända så har vi fått grönt ljus att använda deras märke, och EU:s.


Vi har bara en svartvit skrivare så därför var jag tvungen att göra etiketterna "färglösa".

Kom gärna med förslag till förbättringar och tala om vilken du tycker bäst om.
//Bonnfrua

10 kommentarer:

hugan sa...

Åh vad spännande med en egen produkt! Önskar er verkligen lycka till med det! Den översta bilden tycker jag ju var bäst, kanske för att den var lite tydligare också. Proffsigt att ni kan och får använda kravmärket, det tror jag betyder mycket.

Mysigt att läsa om de små liven, det väcks småbarnsminnen hos mej och ett leende fastnar på mina läppar :-) Särskild igenkänningsfaktor på det där om att lillsyrran hänger med nog så bra i STOREbrors händelser! ;-)

Nu har jag helg och min rygg har varit mej nådig även ikväll!! Tror inte att det är något långvarigt, men jag får väl glädjas åt de dagar det känns bra iaf.

Ha nu en skön helg ni med!

AnnaKK sa...

Är tyvärr ingen art director, eller vad det heter när man är fena på reklam och annonsutformning osv... Men det är ju innehållet som räknas mest iallafall! :-)

Blev väldans nyfiken på ditt örtsalt, måste jag säga! :-)~

Vad tror du om kantarellsalt, förresten!?! Kan det vara en produkt att tillverka i det här hushållet, kanske!? För även om de svarta svamparna i mitt blogginlägg är "trumpeter", så är ju de bruna bakom dem (som jag hittade jättemånga av igår!) trattkantareller - så lite rätt hade du ju allt! :-D

Ha en jättefin dag!!!

Polargrevinnan sa...

Ett gott örtsalt välkomnar jag. Har prövat några men har inte tyckt att de spakar så mycket.Det här med etiketter är svårt. Det är en sak att se dem på plan yta och se dem på en burk eller flaska.
Kul att se hur den färdiga produkten kommer att se ut, men inte att förglömma - det är innehållet som räknas.Det var så längesedan jag skickade några barn till skolan men jag känner igen din beskrivning.
Ha det bra och lycka till med tillverkningen.
Kram Viola

Mor Tuta sa...

När jag ser bilderna så här, röstar jag på den första, texten syns bättre, för en som börjar vara lite skumögd.
Lycka till.
Kram

Erik "Semlan" sa...

Kul att du tittade förbi och gillade min broskugga. ;-)
Nu såg jag att dina skuggor är på din fotoblogg "365 Foto 2011"!
Ska kolla vidare.

Charlotta sa...

Vad kul att du visade vägen till denna bloggen också. :)

Jag gillar den första etiketten bäst. Den andra känns lite "plottrig" och otydlig när man ser dem brevid varandra.

Lycka till med försäljningen nu!! Det går säkert bra oavsett vilken etikett du väljer.

Pysselfarmor sa...

Men OJ ska du producera sådant...så spännande - var kommer det att säljas? Enbart hos dig eller i butiker?

Förstår att du vill ha råd om etiketterna och jag bara på "magkänsla" nu...

första etiketten därför att märken för EU och Krav är samlade på samma sida till vänster - blicken slipper irra fram och tillbaka innan man hittar de loggorna...

möjligen och jag säger möjligen att du ska flytta ner texten Bonnfruas Örtsalt ett snäpp ned...vet inte om det går eller hur det ser ut...gör det och kolla vad du själv tycker...

Det är envis förkylning med en hemsk retfull djuuuuuuup hosta man dras med...jag brukar aldrig vara sjuk, men nu åkte jag dit rejält.

hugan sa...

Smyger in och säger Grattis på vår namnsdag! ;-D

Birgitta sa...

Du har fullt upp hela tiden med barn och grönsaker + allt annat.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Ulla sa...

Goa ungaroch som har det bra, det är precis som det ska vara. Du ville ha etikettkritik och de är jättefina men jag tycker att du kan ta bort något så att det blir "renare". Örtsalt talar ju lite för sig själv eller bakgrunden? Prova...