2011-09-18

Åååhh hopp!

Liten dam gillar lördagsförmiddagarna eftersom vi trampar iväg den dryga km bortåt vägen till shetlandsponnyn Pigge. Hon har med sig några morötter i en påse på pakethållaren, och så ridhjälmen så klart. Det är mycket information hon får lära sig, vad det heter när man går en viss väg i padocken, vad sadelns olika delar heter osv. Hon kämpar för att komma ihåg och lyckas klart bättre än sin gamla mor!

Igår fick hon släppa handtaget på sadeln och hålla själv i tömmarna (inte helt själv utan "fröken" höll i med men Hanna fick lite mer att säga till om). De tränade på "start och stopp" och hon fick själv se till att Pigge lydde henne. Men som åskådare var jag väldigt tacksam att det fanns någon som höll i tyglarna också!


Här har ekipaget precis gjort halt.
Mycket nöjd tjej!


Idag så blev jag "beordrad" av mina barn att ta med kameran ut för de skulle hoppa med cyklarna. Men först skulle hoppet byggas, men fyra brädstumpar och fyra spikar senare var det ordnat. Sån tur att de har en händig mor! (host, host)

De vet hur de ska göra för att få ut mig, för när de väl var igång med sitt hoppande var det inte speciellt viktigt att jag tog kort... snarare tvärt om...

Som om jag inte genomskådat deras "list" för länge sedan...
Ett litet hopp men det räcker till att börja med, anser morsan!Här går det lite försiktigare men hon ska minsann göra som storebror! Och hon klarar det men i lite lugnare tempo.
Slutligen min nya dagsfärska header, bara så jag själv vet när jag bytte och till vad.


//Bonnfrua

5 kommentarer:

AnnaKK sa...

Vad jag vet så är det inte så jättevanligt att det finns shettisar som är så pass ordentligt inridna att de fungerar som läromästare åt små ryttare - så det är så kul att läsa om Pigge och Hannas framsteg på hans rygg. För det mesta är de väl bara åkdon som någon leder medans de små sitter på, menar jag. Men här verkar det ju fungera när Hanna tar i tyglarna, ger skänklar och så där - härligt!!! :-)

Hoppa med cyklar har det gjorts mycket här också, fast mest med sonen. Och han hoppade väl med fyrhjulingen också, om jag inte missminner mej - men framförallt körde han mycket på två hjul med den, och sladdade och hade sej. Så-å-å pojkigt va´!? :-) Dottern körde aldrig på det viset - och inte trimmade hon sin moped heller, när det blev tid för en sån. ;-)

Ulla sa...

Jag tänkte direkt att jag skulle påpeka att headern var snygg! Kul med så mycket hoppiga aktiviteter.

Benita sa...

Fina bilder. Själv var jag 10 år då jag började rida, men nu är det flera år sedan jag satt på hästryggen sist.

Mina pojkar hoppade också med cykel då dom var små. Nu är dom vuxna och hoppar nu med sina motorcrossar på ramper och flyger högre än träden och husen. :)

hugan sa...

Gulligt ekipage det där med Hanna & Pigge :-) Klart hon också ska hoppa med cykeln ;) Snart blir det med Pigge ska du se!

Black Iris sa...

Vad du lyckas bra med din header. Jag lyckas inget vidare fast jag tar gubben till hjälp.
Härliga är dom både Albin och Hanna..

Kram Maidi