2011-09-25

Kräftfest

På förmiddagen tog vi och stuvade in oss och ett gäng kokta kräftor i bilden för vidare färd mot min brors familj där även syster var med delar av sin familj.

Kräftskiva till lunch en söndag, låter kanske konstigt men för att få ihop det hela inom en överskådlig framtid så var det så det fick bli. Och det fungerade helt klart utmärkt! Barnen åt köttbullar och pasta medan vi smorde kråset med pajer och kräftor. Mums!


Vätternkräftor med Jannes fina krondill innan vi satte igång och käkade upp dem.


Tre kusiner som alla börjat i förskoleklass i höst. De satt still när vi åt, sedan var det full rulle med fotboll och andra "grabbiga" aktiviteter.
Även tre kusinflickor finns det, varav två är systrar. Hanna var mäkta stolt att hon fick hålla i Molly alldels själv. Fyraåringarna lekte lite mer stillsamma lekar och pysslade en massa.


Nu är det söndagskväll och strax är det dags att plocka iordning inför skola och dagis imorgon. Sedan känns det som om kudden skulle vara skön att landa på snart.


//Bonnfrua

6 kommentarer:

AnnaKK sa...

Här har vi inte ens hunnit med att fiska några kräftor i år, och för min del hade det gått alldeles utmärkt att ha en kräftfest mitt på en söndag så där. :-D Jag tycker det låter supermysigt faktiskt! Och roligt för kusinerna med en sådan lek-dag, eller vad man ska kalla det. :-)

Idag ska jag köpa Asterix och göra potatisgratäng på dem, enligt dina instruktioner! :-D

AnnaKK sa...

Asterix-gratängen står i ugnen i detta nu. Spännande värre! ;-)

Men att rengöra grytan jag kokade potatisskivorna fem minuter i, innan jag la dem i ugnsformen blir inte så kul. :-I En kompis berättade nån gång att hon (eller om det var nån hon känner!?) alltid förkokar "pärerna" till gratäng i mjölk - så det tänkte jag också passa på att pröva nu! Men det visste jag ju egentligen... Vad som händer när mjölk kokar! 8-X Vidbränt i grytans botten, alltså. Men jag tror inte potatisen tog nån skada av det, så gratängen blir alldeles säkert jättegod! :-)

Får testa det där med klyftpotatis också vid ett senare tillfälle! :-D

AnnaKK sa...

Utvärdering: Klart godkänt!! :-D

Mycket smak, precis som du sa. Men samma problem som alltid när jag använder fast potatis: Det blir lite blaskigare än med en mjölig sort... Men det gör inget så här till vardags, tycker jag! :-)

Grytj-ln däremot är fortfarande inte ren... :-I

Viktkamp sa...

det är ju så gott med kräftor =)

AnnaKK sa...

Konstaterande: Jag tror det går att koka cement eller nåt dylikt på Asterix + mjölk!? 8-X

Men nu ikväll har jag äntligen lyckats skrubba bort de sista vindbrända resterna ur grytan. :-D

hugan sa...

Fiffigt att ta kräftskivan en alldeles vanlig söndag, om det ska bli av och huvudsaken är ju att det blir av! :)

hmm ja Hanna kanske skulle vlja ha en alldeles egen liten söt syskonbebis att ta hand om.. ;-D

Ha nu en fortsatt skön vecka!