2011-10-01

Husmodersresan

Nu så har grannfrun och jag laddat upp inför vintern. Jorrå, en resa till GeKås i Ullared har även detta gått av stapeln i slutet av september. Ärligt talat, det är en rejäl urladdning att gå där och handla efter den kopiöst långa listan som man har med sig, men det är en del av tjusningen på nåt sätt. De flesta julklapparna till barnen är inhandlade, vinterkläder till dem och så ett årsbehov av underkläder för hela familjen.

Tom jag "blev ve" något mer än strumpor denna gång: ett par nya glasögon! Har börjat använda dem idag och än är inte ögonen överens med glasen om hur de ska tolka omgivningarna riktigt. Men jag slapp i alla fall progressiva glas även denna gång, men det närmar sig som optikern uttryckte sig.


Hemma fanns det en sjuk dotter, stressad potatisupptagande man och svärmor som hade tandläkartid. Men allt går att lösa (när man måste) så Hanna fick följa med Farmor och kolla om hon satt still hos tandläkaren. "Nej, hon låg ner" fick jag till svar om farmor kunde sitta still! Hanna skötte sig så bra när hon "passade Farmor" så hon fick en tandborste och tatuering! Sedan kom Mamma och Pappa för att hjälpa till med barn, potatis och markservice. Tur att man har en familj som hjälper till när man en gång per år har en sån viktig händelse att klara av som en tripp till Halland.


En trött Hanna väntade på skolbussen och Albin igår eftermiddag.
När kameran kom fram så skulle hon ta kort på bussen när den anlände, och här är resultatet. Jag har bara namnat bilden, det är det enda.


Hon slocknade i soffan igår när Bolibompa var slut, inget extra fredagsmys för henne inte. Fritte kom in och blev lite konfys över att hans plats var upptagen, men han fann sig och knölade ner sig där han med.


//Bonnfrua

6 kommentarer:

Ulla sa...

När du skrev julklappar så hajade jag nästan till för jag har träffat sommaren igen den här helgen. Kul att din resa blev lyckad och jag gissar att en sån familj är det nog många som skulle vilja ha. Hoppas lilltösen är piggare.

Jen sa...

Härligt att resan blev lyckad! :)
Men julklappar? Redan? Det vore iofs inte så dumt med tanke på att jag alltid annars är ute i sista stund. :)
Potatisupptagning har vi stressat med hela veckan på gården där jag jobbar. Men nu är allt uppe...av den sorten. Morötter, vitkål och palsternackor ligger fortfarande på "att göra listan". Suck! Men snart lär väl även det vara klart. :D

Black Iris sa...

Ojoj, det var tider det, när man kunde åka till Ullared och handla alla julklappar..
Ju äldre barnen blir desto svårare blir det att veta vad man ska hitta på till dem..

Kram Maidi

Felix sa...

Här har vi haft härliga höstsommardagar! Hoppas ni har haft lika skönt! Det ser mysigt ut med dotter och katt som samsas i soffan!

Hösthälsningar
Elisabet

Marie sa...

Skrattar åt epitetet "stressad potatisupptagande man". Hoppas potatisarna snart är klara med att bli uppgrävda. Och jojo, jag har också köpt julklapp: två par glittriga hårspännen till två glitterälskande barn. That's it. Ingen vidare framförhållning.:)

AnnaKK sa...

Kära tider... Men helt sant att det börjar bli hög tid att klura ut julklappar nu - fast även om jag försöker aldrig så mycket, så lär jag inte lyckas speciellt bra med den saken. :-/ Suck!!!

Men ett är säkert: Jag ska INTE köpa dem i Ullared! :-D

Hoppas Hanna har kryat på sej igen!? Och att sista päran snart har hittat upp ur jorden. :-)