2011-11-24

Studiedag

Som rubriken antyder hade Albin studiedag idag. Ingen skola med andra ord. Lägg därtill den stundande adventstiden, nästan odimmigt väder (jo solen kunde anas ibland) så blir summan av kardemumma gardinbyte med tillhörande fönsterputsning. På övervåningen!

Albin var i farten och skulle hjälpa till, vilket han fick. För om han gillar fönsterputsning så ska inte jag hindra honom från denna syssla här hemma!!!

Upp på stolen och så började han med sitt eget fönster. Ganska snart kom han på att det var läge att plocka bort sakerna på fönsterkarmen. Utsidan fick jag ta, precis som Mormor gjorde när jag var barn så satt jag på fönsterkarmen och sträckte mig ut för att putsa fönstren. De är utåtgående även där uppe nämligen. Men det var varmt ute så det gick bra.

Nu står stolen och Albin på balkongen, även de fönstren fick sig en dust med trasorna.
Lampskärmen är borttagen i väntan på adventsstjärnan.


Samma fönster i kväll. Stjärnan är gammal, Jannes Mormor och Morfar hade den när de bodde här (flyttade ut i början av 70-talet). Den fanns i en garderob när vi kom hit. Den är av plåt och man får liksom böja till den så den fastnar på sladden. Kanske unik??? Men jag gillar den!


I det motsatta fönstret sitter det också en stjärna, denna "från mitt håll". Min Gammelmormor hade den, sedan min Mormor som gav den till mig när jag flyttade hemifrån När jag var barn tyckte jag inte den var så vacker där den hängde i Mormor och Morfars trapp-fönster, men nu så är det en kär "klenod". Så frontospiserna här i vårt hus pryds av gamla adventstjärnor så här års. Det passar liksom in bland allt det andra här hos oss.//Bonnfrua

3 kommentarer:

hugan sa...

Men vilken grabb du har!!
Kommer finnas en lycklig tjej i framtiden som är glad att gossen fått lära sig lite hemmasysslor som liten! ;-) Vad stor han ser ut där han står på utsidan, som en tonåring!

Fin julbelysning...så härligt när de betyder nåt särskilt också.


Och vad har Hanna för sig..? ;-))

Ha nu en mysig första advent!

Elisabeth Källblad sa...

Härligt att ha barnen med!
En sådan stjärna som näst sista bilden har vi också. Den är så fin!
Ha en fin första advent nu!

Black Iris sa...

Först får jag säga att du är ju helt suverän på knyppling. En konst jag aldrig lärt mig tyvärr.
Jag önskar att jag hade kvar den röda pappersstjärnan som alltid lös så fint i mitt flickrum. Så fint med dessa gamla stjärnor.
Albin blir mer och mer min lille hjälte. Fönsterputsare också nu:))

Ha en underbar advent nu
Kram Maidi