2011-11-26

Pepparkakshus

Första advent har landat hos oss. Just nu smattrar regnet mot fönstren och mörkret är kompakt utanför. Förra året var det snö och på söndagen full snöstorm! På väg hem från kyrkan kunde vi knappast se från snöpinne till snöpinne pga all snörök. Så lär det inte bli imorgon!


Dagen idag har vi ägnat åt att iordningställa årets pepperkakshus. De senaste åren har vi haft en borg, men nu ville barnen ha ett hus istället. Så för bekvämlighetens skull köpte jag deg och vi satte igång efter frukosten med bakningen av detta konstverk. Då solen faktiskt visade sig och förgyllde vår dag!


En gavel stansas ut.
"Hoppas inte mamma ser att jag smakar!"Så efter lunch hade vi dekorerat vårt fina hus och började sätta ihop det. Här har jag använt ett par glöggflaskor som "byggnadsställningar" under tiden kristyren ska torka.

När vi sedan skulle lägga på taket gick det sönder samt en gavel + framsidan som redan var lagad. Totalt fiasko kan man säga.

Men Janne tog sig in till affären och köpte en byggsats att montera ihop, vilket jag gjorde alldeles för mig själv när det var Bolibompadags. Då hade liksom orken med detta bestyr minskat och tålamodet börjat tryta.

Mor Annas klassiska pepparkakshus i vår tappning. Om du tittar noga ser du duplot som står kvar inne i huset som byggnadsställningar. Vågar inte riskera nåt igen...
Ska det göras fler såna här alster nästa år så blir det köpesats direkt! Eller en borg!!!


//Bonnfrua

5 kommentarer:

Della sa...

Oj, ni är igång ordentligt. Jag har inte riktigt fattat att det redan är första advent. Kanske ska agera lite. :-)

annette sa...

Lite synd att Ert egenhändigt gjorda försök till pepparkakshus inte lyckades, men det monteringsfärdiga blev ju attan så fint. Det är ju så man bygger nästan alla hus idag, så Ni är moderna husbyggare Ni;)

annette

annette sa...

Glömde ju kommentera att jag tycker bilderna var så urläckra, bilden på Din dotter känns lite extra, som att se en bild från förr i tiden!!

annette

Elisabeth Källblad sa...

Måste hålla med Annette, vilken fin bild på din dotter! Den på sonen är med blixt väl, och inte på tösen. Det gör skillnad!

Jag har faktiskt i alla år köpt färdiga byggsatser till barnen. Vi har alltid köpt två, utifallatt. Med resultatet att de fått göra ett varsitt. Något som varit bra, för de kan omöjligt samsas. Men sedan i fjol har de faktiskt inte frågat efter det... kan kanske bero på att de nu är 13 och 14 år...
:-)

hugan sa...

Rackarns också! Trots så finurliga byggställningar! Känner igen det så väl, minns att jag var med om nåt liknande tråkigt, efter det blev det köpt byggsats! Men det är längesen nu... ;)