2011-12-31

Gott nytt år!

Hej alla bloggande vänner där ute i cyberrymden!

Ännu ett år har passerat och då kan man ju om man känner för det tänka tillbaka på året som gått och blicka framåt på det som komma skall. Låter lite uppstyltat kanske, men jag tänkte här berätta om året som gått, de delar som inte varit synliga här på bloggen.
2011 började med huvudvärk, sedan kom influensan och ännu mera huvudvärk. Ibland har jag yppat lite om det här men inte vad som hände sedan.Trädgården årets sista dag.

För att göra en lång historia lite mer koncentrerad kan jag säga att jag varit hemma från jobbet sedan slutet av maj. Jag märkte en dag när jag körde bil i jobbet att jag körde någon slags vinglig vänstertrafik istället för som brukligt är att hålla sig på den högra halvan av landsvägen. Ett telefonsamtal till neurologmottagningen (dit jag var remitterad och precis hade varit på mitt första läkarbesök) resulterade i att jag fick åka hem och stanna där.
Och inom hemmets väggar (inkl trädgården) har jag sedan hela sommaren befunnit mig. Bilkörning har varit uteslutet och bilåkning har varit en pers då jag mått illa och varit yr samt den halvsidiga huvudvärken som fanns där hela tiden.


En fastfrusen ogrästuva i dammen.


I slutet av sommaren kunde man konstatera att jag ådragit mig den för mig okända sjukdomen Idiopatisk Interkraniell Hypertension. Alltså för högt tryck i den vätska som ryggmärg och hjärna "simmar" i. Därav huvudvärken, yrseln och illamåendet. Det vill säga ingen tumör och ingen annan hemsk neurologisk sjukdom, vilket i sig var skönt!
Det finns dessutom läkemedel som sänker trycket, men det var som att lära sig äta rävgift när det läkemedlet skulle introduceras i min kropp. Jag låg utslagen i några veckor och min Make som hela sommaren förutom sina egna typ 200%-iga arbetstid även fått sköta inköpen och alla transporter av mig till läkare och undersökningar fick nu även ta sig an matlagningen.
Men när rätt dos var nådd och kroppens system vant sig började jag faktsikt må rätt skapligt. Om man jämför med hur det varit vill säga. Så nu var det bara att bygga upp kroppen igen med att orka stå och laga mat utan pauser, sedan korta långsamma promenader och faktiskt försöka intressera sig för vad som hände även utanför mitt synfält.


Fastfrusna björklöv.

Det som också krävs för att få "bukt" med IIH är viktnedgång. Då man som jag varit överviktig sedan barnsben och bantat mer än en gång (för att uttrycka sig milt) blev det en remiss för att göra en gastric by pass operation. Den gjordes nu i december så julmaten blev det inga stora portioner av om man säger så.
Men nu när vi kommer över krönet till nästa år så är det dags att i mitten av januari återgå till arbetet. Om än på låg procentsats först, men ändå! Från att ha varit så utslagen som jag var i somras till att börja jobba igen är för mig helt fantastiskt!!!
Så det som kan verka som ett deprimerande inlägg är faktiskt inte det för mig, för nu har jag tagit mig igenom så mycket, medicinen fungerar och jag har fått göra magoperationen som ska hjälpa mig att gå ner i vikt och kunna behålla den lägre vikten också!


Rimfrost på gräset.


Ni som kikat in på min bildblogg vet att jag fotograferat en hel del under året. Så fotandet och redigerandet av bilderna har varit det som hjälpt mig igenom många dagar och även att se det fina ute i naturen och inte bli helt ingrodd i mina egna tankar och känslor.


Nu önskar jag er alla ett riktigt välsignat år!


Kramar från Bonnfrua

7 kommentarer:

hugan sa...

Nämen kära nån...men skönt att få läsa om hur det verkligen varit! förstår att det varit oerhört tufft..och en förklaring till att du inte bloggat så flitigt...men så skönt att det ändå inte var nåt eländes elände till sjukdom!!
Inte alls nåt deprimerande inlägg att läsa! :)
Önskar dig en ännu godare bättring! Och ett gott nytt år!!

Millan sa...

Många kramar från mig!
Gott Nytt År på dig!

Ulla sa...

Vilket år du haft! Nu kan allt bara bli bättre och jag önskar dig och din familj ett riktigt gott nytt År med allt vad det innebär.

Anonym sa...

Önskar dig verkligen
ETT GOTT NYTT ÅR
och hela familjen
KRAMAR
vi på trygghetsboendet

Anonym sa...

Oj, vilket år du har haft! Skönt att vara igenom det, skulle jag tro... Hoppas att ert nya år blir vilsamt och gott!
Kramar
E-K

Anonym sa...

Önskar dig och din familj God fortsättning på det nya året!

Det nya året kan bara bli bättre.

Hälsningar från Kinna

Pärana är goa.

Elisabeth Källblad sa...

Du är fantastiskt!
Å på detta har du också gjort dina egna produkter och lärt massa inom foto!
Min fulla respekt!

En riktigt god fortsättning på ett år som för dig inte borde kunna bli annat än bättre! ;-)

Kram!