2012-04-17

Sol och snöblandat regn

Long time no see...
Men då kan det ju vara dax både för ny header och ett nytt inlägg kan man ju tycka.
Våren har kommit till oss här på slätta med vårbruk (för maken) och lite trädgårdsfunderingar (för mig). Feber (barnen) har också landat här. Men nu kan i alla fall Hanna gå till dagis imorgon men Albin får allt vara hemma. Fast barn är ju lite annorlunda för de kör ju på som vanligt innan de pausar och så på´t igen liksom.

Idag passade vi på att åka till plantskolan och inhandla jord (förmånligt pris denna vecka) samt nya hallonbuskar Vår hallonhäck har liksom inte viljat ta sig alls, och trots fyra år så bär den knappast frukt/bär alls, så nu ska den bort och ett nytt hallonland ska få se dagens ljus här.
Den största förändringen blir nog ändå när de beställda avenboksplantorna kommer hem (nästa helg) och ska planteras på baksidan av huset.

Mellan trädgården och gärdet har vi liksom ingen gräns (förutom en misslyckad hallonhäck!) och det ser så förfärligt kalt och trist ut. Så efter tillräckligt många kommentarer har slutligen fått oss (läs min andra hälft) att äntligen ta itu med/gå med på detta. Hans insats blir att köra traktorjordfräsen, sedan har jag lovat att fixa resten. Men det är ju det tyngsta jobbet som traktorn gör (jag slipper gräva!) så det räknar jag med att klara av. :-) Det lär bli rapport av det hela här.

Fick tom lite energi av allt funderande på trädgården  så mina rabatter (med perenner) har fått sig en genomgång på jakt efter ogräs (det fanns) och så lite luckring av jorden blandat med gödning, (jag är ju Bonnfru!) Skönt att ha det gjort! Så nu kan det växa och börja blomstra så småningom.

När det jobbet var klart var det dags för avkoppling med kameran, och lägger man sig i gräset så får man genast sällskap av barnen. Albin tog detta kort av mor och dotter, det är helt oredigerat förutom ram och namn.


Och så en bild på headern.
//Bonnfrua

2 kommentarer:

E-K sa...

Vilket härligt kort Albin tagit på er två!

Black Iris sa...

Härlig header och en härlig bild på mor och dotter.

Kram Maidi