2009-07-27

Att cykla utan stödhjul

Idag har Albin tränat på att starta cykeln utan stödhjul. Själva cyklandet funkar, men det är starten som är kruxet. Så vi har övat mellan regnskurar och annat.

På förmiddagen tog barnen sina cyklar ner till trädgårdslandet där Pappa, Farmor och Malin rensade morötterna. Oj vad goda de är, direkt från landet och in i munnen! "Vilken tur att Pappa odlar morötter så vi kan äta" sa Albin en annan dag.

Jag har bekantat mig med vita vinbär och tvestjärtar idag, de förstnämnda hamnade i frysen (ca 4l) och de sistnämnda försökte jag ha ihjäl innan de blev djupfrysta. De finns verkligen överallt! Och äckliga är de, huh!

Just nu i skrivande stund exprimenterar jag för att se om det blir bra saft av bigaråerna. Saftmajan gör ju jobbet åt mig, det var bara för mig och Hanna att plocka dem först. Hon var så söt i en orange regnjacka med alldeles för långa ärmar (som Janne hade på 70-talet) och sina röda gummistövlar. Hon var ju absolut tvungen att klättra på min trappstege så jag fick försöka nå bären nerifrån marken. Men några liter fick vi ihop iallafall.

Albin och jag cyklade upp och runt halva hålan för att spana in när Janne kultivaterade. (Det gör man med traktorn och en kultivator för er som inte är så hemma på bonneriet:-P). Han har blivit säkrare bara över dagen på cykeln. Jag vet inte vem som är stoltast, han eller hans mor?????


Ner i frysen för att bli saft eller nåt senare.
Albin premiärkör utan stödhjul ner till dammen.
Hanna trampar på med hälarna och fötterna rakt ut!"Kolla vilken bafta" sa Hanna när hon drog upp moroten.
Albin fick ett ryck innan maten.
Utan att bli ombedd städade han undan leksakerna i köket
OCH på sitt rum!
Gissa om man blir chockad!!!


1 kommentar:

Lovisa sa...

Vad duktig han är Albin som cyklar utan stödhjul :o) Här hemma har det också regnat idag...fy vad trist det är. Men på torsdag ser det ut att bli fint och då åker vi till Kolmården för att umgås med djuren. Hoppas ni får en fortsatt bra vecka. Kram Lovisa