2009-07-28

Livet leker


Livet leker, iallafall för barnen. Det är vad jag hoppas och önskar att de ska få ha: en skyddad och harmonisk barndom. Visst stöter de på patrull ibland som att man måste tvätta händerna när man varit ute och lekt i sandlådan, att man inte får mat från McDonald´s bara för att man är i stan och annat som man som förälder ju försöker lära dem.
Albin börjar faktiskt få grepp om vissa saker och försöker nu fostra Hanna i det som han har lärt sig. Det kan vara väldigt roligt att höra ibland, men andra stunder känns det som om det ekar! Först säger jag något, Albin upprepar det och sedan gör Hanna detsamma.
Jag har minnen av att även Marcus och Mia "ekade" när vi var små. Ville Marcus ha mer saft, så vips drack Mia upp sin saft för att få mer hon också. Just detta fenomen har jag understundom även observerat i mitt eget hem. Det är väl nåt som tillhör barndomen antar jag.
I kväll när vi åt kvällsmat visade jag mina byxben för barnen. Jag har plockat lite mer vinbär idag och lade mig på knä vid buskarna, med följden att jag har svartavinbärsfläckar på brallorna. Det snusförnuftiga svaret från sonen var: -" Du får skylla dig själv mamma!" Det kom så roligt.
Hanna har också fått fart på sitt prateri. Meningarna är nu nästan kompletta och grammatiken har förbätrats avsevärt bara den senaste veckan känns det som. Det ljud (förutom rrr) hon har svårt med är sch-ljudet. Det blir f istället. -" Kan jag få mer fffinka tack?" hörs varje morgon vid fruksotbordet. Det är pappa hon vänder sig till för vill man "tvesula" mackan är chansen större att pappa ger med sig än mamma. Nog vet de till vem och hur de ska göra för att få sin vilja fram!

Barnen ritade med tuschpennor i morse ,
så här såg händerna ut efteråt.

Charmtroll i pyamas!

Albins huvudfoting med keps!


Under eftermiddagen kom en granne med sin sonson för att leka lite.En getingbilla/bo i vinbärsbusken.
Som tur var var den obebodd!

18:58 i vårt sovrum.
Albin polis och Hanna brandman har somnat.
zzzzz
1 kommentar:

Mia sa...

Hej!!! Har lite tid för mig själv nu och sitter framför datorn. Vad roligt att läsa din blogg. Vad roligt och bra du skriver! Och vad roligt att kunna få se lite bilder på barna! =)
Fina fina bilder!
KRAM