2009-08-11

Besiktning

I dag var det dags för besiktning, dock inte av bilen utan av barnen. 2½-årskontroll och därefter 4-årskontroll på BVC. Jag var tvungen att åka hem 1 h tidigare från jobbet för att hinna med denna aktivitet, äta lite och sedan hämta barnen på dagis.


Albin fick vara hemma en stund när Hanna var på BVC. Sköterskan var mycket nöjd, tjejen kunde ju prata för sig och benämna olika föremål vid namn. Tösabiten lekte på när vi satt och pratade lite, så det hela gick verkligen smidigt!

Så var det dags för Albins kontroll, Janne kom och vi bytte barn helt sonika. Inga könsroller här inte... :-)


Sonen fick rita en gubbe, det blev en huvudfoting med skor, och sedan räkna pennor. Trä pärlor på ett skosnöre var inte heller några problem. Sedan var det dags för syntest. Han fick en skylt med 4 bokstäver på som han skulle peka på vilken som sköterskan pekade på på tavlan. Allt var ok! Lite busig var han först, men inte mer än att han kunde göra rätt för sig.


Och så var det hörseltest. Han fick på sig ett par rejäla hörlurar och skulle trycka på en "penna" när han hörde pip. Allt var ok där med. Skönt! Han såg så glad och stolt ut när han gjorde testet, vi har ju pratat om det hemma för att han skulle vara så förberedd som möjligt. Och det funkade!


Jag har idag försökt att baka, men det ville sig inte, flarnen blev för hårda och bullarna torra, så inte tänker jag ge några bildbevis på eländet inte! :-)


Nu sitter Hanna brevid mig, pigg som en mört. Hon var hos farmor när Albin och jag var i stan, och de hade visst sovit båda två på farmors säng... Så nu är frågan hur jag ska få henne in i drömmarnas land så att jag själv kan intaga horisontalläge... zzz

2 kommentarer:

Mia sa...

Vi gratulerar den stora fyraåringen idag. Hurra hurra hurra!!!
Det är skönt att vara hemma från semestern och att börja läsa bloggar igen =)
Ha det så gott!!! KRAM

Anonym sa...

Vilken tur att de gick igenom besiktningen att det inte fanns rost och skavanker på föremålen...
Vi säger också grattis till stora killen.
Kram mum 0 dad