2009-08-31

Knäpp KNÄPP knäpp KNäpP KnÄpp

Ibland undrar man ju om man har blivit knäpp, men förhoppningsvis är jag inte knäppare än vanligt :-) Nej, det är barnen!

I början av sommaren/sen vår lärde sig sonen efter idogt tränande att knäppa med fingrarna. Ni vet tumme och långfinger åstadkommer ett knäppande ljud när man drar dem hårt mot varandra och fingrarna slår liksom i handflatan.

Han kan alltså knäppa med båda händerna, och det gör han! I tid och otid, jämt skulle jag nästan vara böjd att säga. När man går i affären, när han ska sova, när han funderar: knäpp knäpp knäpp.


Lillasyster har sedan väääääääääldigt späd ålder försökt att liksom komma ikapp Albin med allt och i allt. Gå, springa, klättra, prata, ja allt! En riktig liten "följa John" är hon, eller som man också kan uttrycka det: "ett eko". Så därför behöver man ju inte bli förvånad när det i helgen började knäppa i stereo här hemma, en stereo med fyra kanalar vill säga. Så även om man inte förvånas så förundras man ju över denna lilla syster som i allt ska likna "Bjosan".


Idag var jag bara tvungen att baka rågbröd, det var tomt på just detta i frysen. Varför inte experimentera lite med det också? Efter helgens fest i Sjökumla missionshus hade vi sk cider hemma, överskottet kom med oss hem. Varför inte baka på det? Man bakar ju vört på must... Så jag värmde 1 l päroncider till degspad (tillsatte inte något socker!) och bakade med lite linfrö, grovt rågmjöl och rågsikt. För att testa ännu mer lät jag degen jäsa i en plastlåda med lock! Mycket nya saker provar jag på, men om man inte gör det får man ju inte veta om det funkar eller inte.

Det som förvånade mig var hur mycket degen jäste och hur lätt den släppte lådans kanter! Mystiskt...


Hur det smakar? som ljummet färskt rågbröd såklart!"Ciderlimpor", äpplebullar och äpplekakor.


2 kommentarer:

Anita sa...

Vilka fina bakverk du har åstadkommit idag, och modig är du som törs experimentera med cider o så!

Kram Anita

Marie sa...

"Cider" och riktig cider innehåller ganska mycket socker så inte är det konstigt att det jäste! Här nere finns ingen cider alls :(. Men det finns hemmagjort örtsalt. Nåja, snart i alla fall. Jag avstår från torkning i ugn så jag får vänta lite.