2009-08-03

Lilla H cyklar på

Då var det dags igen, upp på mornarna och iväg vid halv sex för att börja arbeta vid kl 6. Det tar ca 20 minuter att köra till jobbet, och jag har lärt mig den kortaste vägen (delvis grusväg) och den går ganska fort att köra faktiskt. :-) Känner mig lite som en rallybrud understundom. :-)

Idag så har vi "snurrat gurkplantor". Då gör man precis som det låter: virar gurkplantan medsols om snöret den är fäst vid, samt plockar bort skotten. Ett inte alltför betungande jobb eftersom det var molnigt och därför inte så varmt i växthuset, vilket är tur för gurkplantor sticks! Så man måste ha långärmat på sig!Väl hemma igen var det full aktivitet med packning av allt mellan potatis och lök. Vi hade fått flera beställningar vilket är jätteroligt!Hanna cyklar ner till trädgårdslandet.
Det finns en barnbok som heter "Lilla H cyklar på" tycker det stämmer in bra på vår lilla Hanna.
Liten och liten, själv tycker hon att hon är stor. Om hon fick bestämma skulle hon börja "kolan" i höst. Som tur är är det ju 4 år kvar till dess!

Krondill och rapsbagge.


Krondill, farmor, Albin(s hjälm) och Janne.

De klipper av varje stjälk för sig som sedan packas.
Det tar tid, men på så sätt får man fina krondillsknippen!

"Jag körde i dejket" sa Albin när vi var på väg hem.


Inga sura miner, upp med cykeln igen och iväg. Han är en riktig liten östgötte hur nu det kan komma sig???

Jag har tillbringat större delen av eftermiddagen med att packa krondillen. Barnen har varit så duktiga och lekt ute under tiden när jag har jobbat på altanen. Det märks verkligen att de börjar bli lite mer självständiga. De har också väldigt roligt ihop och hittar på saker.


Nu är det dags att röja i köket, förbereda morgondagen genom att ladda kaffebryggaren, plocka fram barnens kläderoch ta upp bröd ur frysen. Sist men inte minst tänker jag sjunka ner i fåtöljen och slappa innan det blir en tidig kväll, förhoppningsvis.


1 kommentar:

Lovisa sa...

Jasså, tillbaka på jobbet alltså :o) Nästa måndag är det vår tur...jag har redan ångest ;o) Men ska försöka njuta dom sista dagarna. Marcus kämpar fortfarande på för att hinna få klart det mesta med alla våra projekt innan han återgår till siffror och pappersarbete. Hoppas ni får en bra vecka...vi hörs! Kram Lovisa