2009-08-02

"Nål syster"

I slutet av sommaren har Sjökumla missionsförsamling i många år bjudit in de andra församlingarna i Motala till "Sommarmöte". Så länge jag har bott här har dessa varit i Östervarvs Mellangård, ca 2.5 km från oss. Och nu var det dags.


Frågan var: Skulle det vara ute, eller i missionshuset???? Vid risk för regn brukar det flyttas in. Hela veckan hade man sagt att det skulle vara i missionshuset och i går förmiddag hade de ansvariga varit där och gjort iordning för oss besökare. Men så kom ju sommaren åter, så imorse vid kl 9 träffades en tapper skara och flyttade över allt till Östervarv några km längre bort. De hann i tid att iordningställa stolar, bord, mat och kaffe. Bra jobbat!!!


Albin och jag cyklade dit på "asfaltet". Det är mest uppförslut men han trampade på, när man är van att cykla i skogen och på grusväg är uppförsbackar på asfalt en barnlek. Han har blivit riktigt stadig på cykeln nu, det är roligt att se!!! Han var mäkta stolt när vi kom fram och berättade gärna att han cyklat och dessutom utan stödhjul!
Hanna springer av sig innan mötet börjar.Sommarmöte.

Det var 55 stolar uppställda,
de fylldes + många hade egna stolar med sig.Barnen gungade under mötet...

Janne hoppade studsmatta i kväll
till barnens glädje.
Mamma och Pappa kom förbi på väg hem från den årliga syskonträffen på pappas sida i Järnboås utanför Nora. Vi hann ta en liten snabbfika och en titt på grönsaker och potatis innan de styrde kosan hemmåt. Barnen var mycket intresserade av deras husvagn... spännande! Tänk att få åka iväg med en sån...

Ikväll har jag packat barnens dagisväskor: extrakläder, regnkläder, gummistövlar...

Det är ju jobbdags imorgon igen. Men barnen blev glada när vi tidigare i veckan började prata om att det var dags för dagis igen. Det är ju skönt att det är så... de har ju inte hela dagar på dagis, så de hinner ju vara hemma på eftersmidagarna en del.
Albins sandal har gått sönder, så nu var det hög tid att laga den.


Sandal, tapetserinål med udd, ögonsax, peang och tandtråd.


Ett missionärstrick att alltid ha tandtråd med sig om något behöver lagas!
"Peang syster."

Två nålar och en kvart senare var sandalen hel igen.
Inga kommentarer: