2009-08-05

Tips och lantliv


Igår blev jag tipsad om en annan blogg av min chef, så jag kikade in där. Det handlar mycket om syltning och saftning på en bondgård. Ta er gärna en titt där! En urmysig blogg. Där fanns det bland annat ett recept på svartavinbärsdricka som jag har försökt att göra nu under eftermiddagen. Problemet var bara att svärmor Inger rean plockat av det mesta från buskarna och fryst in. Men trägen vinner, lite grann fick jag ihop iallafall.Vinbär och blad börjar koka... vilken underbar doft som spred sig i köket!


Färdig dricka, ännu varm.


Ummmmmmmmmmm så god!


"Tigejman gosaj med tjöskan" sa Hanna när hon såg den här bilden.


Lite ligger det nog i det, för han höll på länge vid tröskan och markerade att det var allt hans, ingen annan skulle komma och inbilla sig något annat.

Det är inte bara katten som jobbat hårt med detta gula monster till maskin, Janne har smörjt eländet idag. Det tar flera timmar att leta reda på alla små "nipplar" och spruta in något smörjmedel i dessamma. Med tanke på hur få timmar tröskan faktiskt jobbar på ett år tar den opropotioneligt mycket tid av skötsel i anspråk. Enligt en lekman som mig iallafall.Ett par smutsiga händer som jobbat med bla tröskan.


Måste ju få skryta med sonens första duk gjord av egen hand på dagis.


Han är stolt över sina färdigheter, men jag undrar i mitt stilla sinne om inte jag är minst lika stolt! Kolla in det långa stygnet på höger sida, jag tror minsann att han tagit en genväg... :-)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad månde bli av detta barn som redan broderar så fint, går kanske i mammas fotspår.
Drickan såg verkligen läcker ut, var den lika god som den såg ut?
kram mum

Bonnfrua sa...

Japp, drickan var verkligen god!