2009-09-08

Pärlor, squash och bloggar

Härommorgonen ville barnen "pärla", och deras förvirrade mor hittade bara "de stora pärlorna" inte de vanliga "små". Jag kan ännu inte förstå var jag lade undan dem för att veta exakt var de var. Men de är väl på ett bra ställe antar jag...Här knåpas det för fullt.

Just i pärl-sammanhang märker man av att Albin är äldre, han har mer tålamod än lillasyster som gjorde lite annat emellanåt. Albins platta blev helt fylld men HAnnas hjärta fick sig bara en krans. Men vad gör det? Nästa gång är det bara att börja om igen...

Aningens stolt då!

Just idag har jag väl egentligen inte så vidare värst mycket att föstälja, jag har hållit mig i stillhet (efter att ha sovit i närmare 11 h!) framför knyppeldynan. Ja, jag sov inte framför knyppeldynan alltså, utan jag satt vid den ett tag och sedan vid datorn... Det är sannerligen irriterande när man inte kan göra det man vill, men kanske släpper det av snabbare om jag låter musklerna få vila och inte häver, lyfter och vrider så mycket som jag ju trots allt gör på jobbet. Sammanfatnningsvis: Jag har inte jobbat idag!

När jag surfade runt lite vid datorn hittade jag en blogg, efter att ha klickat mig runt och hamnade i vårt västliga grannland. Jag har fått lov att länka dit så om du har tid, ta dig en tur dit. Det finns massor av tankar och annat att försvinna in i en stund.
En squash.

Falsk ostkaka.


I söndags inhandlade jag en squash (stavas det så?) på den lilla marknaden vi var på. Sedan har jag ringt min Mormor och fått receptet på sk Falsk ostkaka.

Mums! Jag tog upp jordgubbsylt ur frysen och så hade jag en skvätt grädde, sedan åt och mumsade barnen och jag. Det blev en bit kvar till Janne när han kommer in efter att ha arbetat i snart 13 h!

Tack Mormor för receptet!

Det är vad jag kallar för vardagslyx!

1 kommentar:

Mia sa...

Tack syrran för dina fina kommentarer på min blogg!!! Det värmer!
Hur går det med din inflammation? Låter smärtsamt och jobbigt att inte kunna röra sig ordentligt! Är vi en tragisk samling människor, eller ;o) ha ha, värk och elände! Men som du så bra sa det: i-landsproblem... Vi har verkligen allt vi behöver och mer därtill. Men hälsan är ju ändå viktig!
Ser fram mot att träffas och fira tre av fem kusiner =)
Kramar Snufs