2009-09-07

Sol ute sol inne sol i hjärta sol i sinne

Igår söndag var det en höstmarknad i Styra. Visst är det knasiga namn här kan man tycka, vi bor ju i Varv och Styra församling. Var kommer alla namn ifrån egentligen? Det finns säkert någon som vet... men dock icke jag!


Tillbaka till ämnet: höstmarknaden. De lokala förmågorna var där med sina alster (inklusive min gubbe), allt mellan morötter och honung över potatis och palsternackor såldes. En liten trevlig och gemytlig tillställning där mången ortsbo tog sig ut i solen. För barnen fasnns det häst och vagn-turer samt ponnyridning. Våra barn fick åka i vagnen två gånger! Tyvärr var kameran hemma, vad den nu gjorde där...

Den största attraktionen var dock en helikopter från Malmen, alltså en militär dylig. De som ville fick naturligtvis sätta sig i den, och det gjorde barnen. Det fick de diplom för! Det tycker jag var så (gulligt är fel ord på tre militärer) bra gjort helt enkelt för gissa om telningarna var stolta över sina diplom! Ujujuj, och när helikoptern sedan lyfte och åkte sin väg var allas (både barn och vuxnas) huvuden vända åt det hållet. Det är inte var dag man ser en "helikopeter" på så nära håll!


Hanna för 17 månader sedan! Det känns som igår!

Albin med pappas skyddsglasögon.


Sedan en vecka tillbaka har jag haft lite ont i höger sida, men jag tänkte att det är väl efter att jag hackat ogräs på jobbet. Inget att hänga upp sig på. Men det "snarare ökade än tilltog" (som min pappa brukar säga (eller hur Mia!)) samt att jag under helgen känt mig lite hängig och risig. Så idag på väg hem i bilen blev det riktigt besvärligt, vid varje liten krök högg det till i sidan när bilen krängde till aldrig så lite.


Så väl hemma ringde jag sjukvårdsrådgivningen. Förvisso tänkte jag att de säger åt mig att sluta vara så "pipplig" (finns det ordet utanför Kisa???) alltså onödigt fjantig helt enkelt. Men nej då, damen jag pratade med skickade mig omgående till akuten!!!! Oups, det var jag inte beredd på, så in i duschen (det finns gränser för hur man kan visa sig bland folk) och så iväg efter att Janne blivit informerad om att han helt sonika fick sluta plocka pära och istället hämta hem barnen från dagis!


Summa summarum: Efter 1 timme (det var väl snabbt?!) hade man konstaterat att det var muskelinflammation! Helt ofarligt, bara ont.

Skönt, jag hann tänka alla möjliga och omöjliga tankar! Så här sitter jag nu framför datorn alldeles stilla med överkroppen så att det inte ska kännas för mycket i sidan. Hur skröplig får man vara egentligen? Snacka om I-landsproblem!!!!!

3 kommentarer:

Lovisa sa...

Nämen usch då! Tråkigt att du har ont, men det var för väl att det inte var något allvarligare...som typ svininfluensen eller så. Hoppas du mår bättre snart.

Ser fram emot helgen i Kisa...ska bli så mysigt att träffas allihopa :o)

Kram på dig och hälsa familjen!

Lovisa

Anita sa...

Stackars dig, hoppas du snart blir bra igen.
Det var ett väldigt bra uttryck från din far, det kan nog smitta som influensa är jag rädd. Och i Åsbo är man också pipplig.
Tack för inbjudan!

Kram Anita

Hemmafruns hörna sa...

Kul att du hittade till mig - för då kunde ju jag hitta dig! Härligt att läsa om dina dagar. Känner igen mig i en hel del, även om jag aldrig bott eller jobbat på en gård. Klart du kan länka till mig, jag lägger till dig i min lista! Ha en bra dag!