2009-11-06

...där små lyktor går ut och går in...

Eftersom jag nämnde detta med sångstrofer i mitt förra inlägg kände jag viss press på mig att hitta något till dagens text också. :-) Det enda som poppade upp ihjärnan är Dan Anderssons (?) text som Hootynany singers (stavning???) sjunger.

(För er som inte satt i baksätet på den Kindevågska passaten under 70- och 80-talen kan jag berätta att nämnda grupp spelades frekvent när vi åkte någonstans.)

Idag ska det alltså handla om lyktor, men inte vilka lyktor som helst, utan elektriska...
Det känns lite som Hajk...
Hur som helst, grannfrun har enligt min mening gjort något finurligt, nämligen proppat i en ljusslinga i i ljuslyktan på trappan utanför sin dörr. Mycket välkomnande och hög mys-effekt om ni frågar mig!
Fördelen blir att man slipper köpa och elda upp en massa ljus för att få det lite stämningsfullt här ute på landet där gatlyktorna lyser med sin frånvaro.

Så idag införskaffades det lysdioder på sladd även till oss när barnen och jag gjorde storinköp i Mantorp. Lyktan fick sig en rengöring (behövlig!) när vi kom hem, och så lade jag in den elektriska tingesten. Satte i med kontakten för att beskåda underverket och känna mig lite nöjd med sig själv!

Resultat:
Så fjantigt det såg ut!
En liten hög på botten bara!
Snacka om besvikelse!
Tänka tänka tänka.
Aha, en talgdank lyste till!

En tom cylinderformad burk fick lite aluminiumfolie på sig, och så virade jag den gröna slingan kors och tvärs upp och ner runt, runt den gamla salv-pumpen.


Hanna kom med ut när det blev fotograferingsdags.


Nu när det är mörkt ser det jättemysigt ut!


Nu när klockan har passerat 19 har Hanna slocknat i Jannes säng i väntan på att de båda karlarna ska komma upp och läsa. Hon orkade inte vänta, utan somnade. :-)
Albin har varit ute med Janne hela eftermiddagen i potatislagret. Han hade några brädstumpar som han spikade ihop till ett flygplan...3 kommentarer:

Lovisa sa...

Ahhhh... vilken bra idé! Den ska jag nog sno om det är okej?!

Nä, nu kallar sängen. Hoppas ni får en trevlig lördag imorgon. Kram Lovisa

Anita sa...

Kul att det blev så fint även på din trappa, man får vara lite uppfinnare när saker o ting inte blir som man tänkt sig.
Marsipanen ja, när hittar vi en ledig ruta? Men det måste vi bara göra för det är en så mysig tradition.
Kram Anita

Birgitta sa...

Hej! Roligt att du vill vara med i min tävling, för då hittade jag till dej. Tack för snälla ord om min blogg. Ta spillvirket och bygg en vävbod och sätt upp vävstolen. Det är så skönt och avkopplande att väva. Jag har en knyppeldyna som stått oanvänd i över 30 år. Jag tror det finns en spets i den också.
Kram Birgitta