2009-11-04

Men se det snöar

Snöflingorna yr i luften utanför fönstret. De har faktiskt blivit rätt så stora nu, först var det bara som korn men nu så är de mer dasslocke-lika.


Barnen fick ta fram overallerna idag,
så då skulle de ut och testleka dem direkt.
Trots kall blåst och snö, eller kanske
just på grund av det sistnämnda. :-)

Är det någon som tänkt på att det inte är ovanligt med en liten sångsnutt/citat som rubrikval på min blogg??? Inte det, nehej.

Men utifall någon skulle ha reflekterat över det så kan det bero på att jag har "Kindevågs-sjukan". Hör man ett uttryck eller dyligt så poppar det fram en sång.
Min svåger Stefan kan intyga att så är fallet!
Han är den av de sk "Utbölingarna" (dvs de ingifta) som varit med längst. Han har även hjälpt Lovisa (som var nr 2) med en ordbok! Janne (nr 3) kan också behöva hjälp ibland för att förstå vad frun hans säger. :-)

På min systers blogg finns det ordlistor över uttryck som vi använder. Jag tänker trots detta publicera några av fraserna här:  • Jipp i kull da Lägg dig ner
  • Jullrigt Vingligt
  • Varsne Upptäcka/se något
  • Koppikippur En kopp kaffe (efter maten)
  • Toppitippur En kokostopp till kaffet (efter maten)
  • Kolliderde Krockade
  • Prats ve Pratas vid
  • Åknes På väg

Det får räcka för idag! Ska se om krafterna räcker till några korsningar och vridningar på min knyppling inför kursen i kväll. Fick en liten nöff-nött-spruta igår så jag känner mig lite småvissen idag, men inget allvarligt. Än.

4 kommentarer:

pastorsfrun sa...

visst har vi roliga uttryck!!! Skulle vara roligt att se jannes ordbok igen =) som han fick när ni gifte er av Stefan och Loijsi Den var verkligen rolig. =)

Kram kram

Hemmafruns hörna sa...

Härligt att vara inom din blogg igen! Ja, sångtexter sitter ganska fast i min hjärna också, men ert familjespråk är ju helt unikt - och underbart!

Anonym sa...

En liten Teneriffahaalsning
Haar snooar det inte.27 grader. T.o.m. dad har badat flera gaanger.
Skall till Turistkyrkan i kvall
Kram Mum o dad

Anonym sa...

ytterligare en halsning fran oss. Vi har det bara bra. varmt som i sudan ungefar, badar solar och slappar. langtar efter er. kram mum o dad