2009-11-02

Vindkraft

Östgötaslätten, en blåsig plats.

Idag har den ovanliga vindriktningen varit sydost. Det absolut vanligaste är västlig vind direkt från Vättern, men så icke idag.

Så här års vill vi ha gräset kortklippt. Det kan ju tyckas ambitiöst men det finns en väldigt bra anledning! När vinden far fram lite rejält här genom trädgården så tar den med sig de nerfallna löven.
Smart va´!

För vem orkar räfsa under ett 30-tal frukträd? Reservplanen är ju gräsklipparen med uppsamlaren, men det är ju praktiskt att utnyttja vindkraften. Det är ju miljömedvetet och lite på modet. :-)


Så här såg det ut på förmiddagen,
man ser hur löven börjar färdas från trädgårdens sydostligaste hörn
och rakt ut på grusplanen mot huset.

De sydligaste delarna av gräsmattan är lövfri.


Idag har jag varit en ordentlig hemmafru. :-)

Den enorma gigantiska monstruösa jättelika kolossala vidunderliga strykhögen har fått ge med sig. Vad skönt det är efteråt! Men ack vad jag är expert på att skjuta fram det där med att använda strykjärnet för att pressa till kläderna. Håhåjaja.

Inte nog med detta, det har även blivit en viss ordning på tygerna jag fick mig tilldelade härförliden av en vän. Jag tömde ett skåp som vi har gamla pärmar i mm, och så en sopsäck och lite plock senare var det klart! Svårare än så var det inte, iallafall inte efteråt. :-)

Så nu är det bara Hannas dockor som väntar på ett ryck från mig så de kan få lite kläder och annat smått och gott. :-)

Imorgon ska jag hospitera. Ett lite finare ord för att "gå brevid" för att insupa ytterligare kunskaper och erfarenheter. Så det blir till att ge sig upp på morgonen den här gången, men det borde inte vara så besvärligt, jag börjar ju inte förrän sju...

2 kommentarer:

pastorsfrun sa...

Vad duktig du är med strykhögen. VIll du komma hem hit och stryka också =)???? Vore ju bra hi hi.
Kram

Lovisa sa...

Vad häftigt att kunna använda sig av moder natur och hennes tillgångar vid trädgårdsarbete ;o) Tyvärr funkar det inte hemma hos oss...där blåser det inte på samma vis.

Hoppas du har en bra dag!

Kram Lovisa