2010-01-17

Igloo

Barnen vill bygga en igloo. Visst är det konstigt att sådana önskningar går i arv!?!?!?! Jag kommer ihåg hur jag försökte bygga en sådan hemma hos Mormor och Morfar vid deras trekammarbrunn när jag gick i skolan. kan inte påminna mig att jag lyckades dock.


Häromsistens på dagis var de ett gäng grabbar som skottade ihop en snöhög för att på så sätt få till en dylig. Förmodligen lyckades inte de heller, för man ska väl egentligen skära ut bitar ur snön som sedan passas ihop, tror jag... :-)


Däremot byggde barn och make en snölykta igår genom att "hacka" bort delar av en snövall här hemma, den blev riktigt bra! Trots blåsten lyste den några timmar igår och nu har vi tänt den igen. Fast först fick jag värma och torka ljuset vid kaminen för att det skulle gå att tända. Det var ju liksom fullt av snö på/i detsamma.


"Igloosnölykta."


Det är inte helt lätt att ta en bild i mörkret, men jag hoppas ni kan ana lite av hur den ser ut. :-)


Helgen har varit lugn här på slätta, mycket uteaktiviteter för barnen med pulka, skidor och skridskor. Det är så skönt med en rejäl vinter! Måste erkänna att det behöver ju inte vara 20 grader kallt, det räcker ju med en sisådär fem minus. Och det är ju det vi har nu!!!


Det är ju mycket lättare att motivera barnen att gå ut för de kan ju greja en massa i snön jämfört med blaskväder med flera plusgrader och regn. Så det får man vara tacksam för!


En grannfamilj var här med sina döttrar och barnen åkte skidor och pulka innan det blev dags för varm O´boy. Det är ju liksom något som hör till när man varit ute i kylan.

Vi föräldrar satt kvar vid köksbordet när ungarna rumsterade om där uppe. Alltid trevligt med goda grannar som "fikatillbehör". :-)


1 kommentar:

Birgitta sa...

Ser att du haft en härlig helg utomhus med barnen. Ja, du har förstås suttit i köksfönstret och kollat ibland.
Ha det gott.
Kram Birgitta