2010-06-26

Midsommaren hos oss

En förmiddag går så fort, festkläder ska strykas och mat lagas. Vips är det dags för familjen att åka på midsommarfirande och sedan fortsätta till en granne som hade 40-årskalas. Jag for till jobbet...

Barnen uppklädda, i alla fall Hanna som sa: -"Nu är jag söt!" vilket hon givetvis var och är! Albin vägrade ta på sig skjorta, men en ofläckig t-shirt fick duga.
Som sagt, jobbet. Fast även om det låter som om jag gnäller så såg jag ändå fram emot att få jobba, jag kompade med en av mina favorit kollegor. Dessutom tog vi oss tiden att äta färskpotatis, lax, jordgubbar med glass innan vi satte igång på riktigt. Den pausen har vi definitivt jobbat in idag...!

Köket i lägenheten som vi jourtid utgår från, lite spartansk ser det ut men gott var det!

Sedan är det att köra bil, svara i telefonen och åka dit man behövs bland kommunens olika boenden. I sätet brevid finns väska med matsäck och ett block att skriva på, för många saker blir det annars att hålla i huvudet. Sedan är det "bara" att lösa de situationer som uppstår, men det går jag inte in på här!

När jag så småningom kom hem idag på eftermiddagen ville Farmor bjuda på midsommarfika i vårt "hörn", och det tackade vi ju inte nej till precis. Grannarna var medbjudna de också, så det var en riktig trevlig stund i solen. Med jordgubbstårta!
Ellen fyller år imorgon, så hon fick börja!

Sedan när lugnet lagt sig och barnen fortsatte leka somnade jag som en sten i hammocken. Det var faktiskt skönt! :-)

Innan Hanna slocknade i kväll bad vi "gud som haver" och sedan skulle vi be till Jesus. Jag var tvungen (enl Hanna) att berätta för Honom att monstret hon hade målat och tejpat upp på väggen inte var farligt! Så det var bara att göra så.

Det kändes som om Han log då!

//Bonnfrua

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för gott fika "farmor granngården" och en trevlig stund med er alla. Jag tror säkert att det blir lekdag imorgonm med. Ellen välkomnar er på 11-kaffe med anledning av dagen! Hoppas ni har tid.
Kram Anita, Ellen o Emilia

Marie sa...

Tur att ni berättade för Jesus om monstret så att han inte blev rädd:)

hugan sa...

å vilka härliga sommardagar!

rena rama motsatsen här uppe. stormande kalla vindar, total molnighet, förkyld. Dock har vi ätit jordgubbstårta!! Med tyska jordgubbar på :)