2010-06-23

Sommar

Vilken ljuvlig dag det har varit idag!
En ledig dag så här mitt i veckan (ska ju jobba midsommar...) och så är det bara sånt underbart sommarväder ute! Sol, lite lagom med vind och bara helt perfekt!

Naturligtvis har kameran funnits med på ett hörn, så här kommer det en del bilder från oss idag:


Sommaraktiviteter.
Redan igår när jag hämtade barnen från dagis började de tjata om att få fram sin pool. Så direkt efter frukosten verkställde Janne deras önskan idag. De har hållit sig sysselsatta med denna plaskdamm, gungor och studsmatta idag. Inget tjat eller gnäll att de inte har något att göra.

Oh så skönt det är när de dagarna infaller! Jag kan fortfarande inte fatta att barnen är så stora att de börjar bli "självständiga" och att de kan vara utanför mitt synfält i mer än tre sekunder, typ. :-)
Nybadad tös.

Albin: -"Det här heter att man solar!"
sa han och lade sig på handduken efter första badet idag.

Deras mor kämpade med gräset runt bärbuskar mm (där den stora klipparen inte kommer åt ordentligt) när de njöt av årets första dopp här hemma.

Det är torrt i markerna här.

På andra ställen har de minsann fått regn, men inte vi inte, vi som har sk "sandbackar" och odlar på skulle behöva regn nu. Det är bla därför make och svärmor arbetar ner i grönsakslandet med att bli klara med rensningen så att bevattningen kan plockas ut och börja användas.

Undrar om min man kommer hem före midnatt idag? Det gjorde han inte igår. Ogräsets fel!!!!

Här hemma har jag faktiskt vattnat nyplanterade buskar och mina lister idag. Det var då ingen onödig lyx!


Den första utslagna pionen i år (hos oss).

Det är gamla buskar som jag fått från Mormor och Morfar. Bondpionerna fanns utanför deras hus redan när de flyttade dit för snart 60 år sedan, så det är nog ingen ny sort... De vita som doftar så kolossalt gott är ännu bara i knopp, men det lär följa bilder på dessa också

Liljorna är också på "g". De fick sitt av vattenspridaren när vi andra åt lunch. De är så vackra och lyser upp vår runddel under lång tid.

För att sammanfatta dagen som gått har den varit särdeles god! En dag att ladda batterierna på för att orka ta itu med arbetet de tre återstående arbetsdagarna denna vecka.


//Bonnfrua

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina somriga bilder du har tagit idag. Tack för hårfärg och trevlig pratstund i eftermiddag ocg kväll.
Kram Anita

Birgitta sa...

Vi har också haft soligt och varmt idag. Här fick vi regn förra veckan, så torkan har inte slagit till än. Ser ut som barnen njuter för fullt när de får plaska med vatten så mycket de vill.
Önskar dej en skön midsommarhelg.
Kram Birgitta

Vardagens guldkorn sa...

Härliga sommarbilder =0)
Hoppas ni får en skön midsommar och att ni kan ta ledigt en lite stund ialla fall...
Kram Linda

j u l i a sa...

Hoppas du får en mysig midsommar, trots jobb! Så idylliskt fint ni verkar bo..otroligt vackert o somrigt!
Kram Julia