2010-08-31

Recept

...ja, eller iallafall beskrivning på hur jag gör örtsalt. Beskrev det lite grann förra året, men min inspiration har jag fått härifrån.

I den här satsen använde jag lök, både gul och röd, morötter, rotselleri, dill, kruspersilja och bladpersilja.
Allt hackades i matberedaren (var för sig), sedan måttligt med Atlantsalt på. In ugnen i 75 grader med varmluften på. En grytlapp i luckan så att det blir en liten glipa så att all vätska kan ånga ut.
Det tog ca 12 h att torka, rörde runt ibland.

Hacka lite till och blanda ihop det. Smaka av. Det går åt mindre salt än vad man tror!


Klart!

//Bonnfrua

7 kommentarer:

Birgitta sa...

Här har hänt mycket på bloggen de senaste dagarn, örtsalt, fjärilar och vävning. Ser att jag fått ett par små kollegor hos dej.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Moments of photography sa...

Det låter som härligt örtsalt! Det måste jag verkligen prova att göra....

Tack för tipset.

71:ans blogg sa...

Det måste jag prova att göra!
Återigen...vilka bilder!!!
Kram på dig!

Mor Tuta sa...

Jag kanske kan få införskaffa lite råvaror nästa gång vi ses, måste nog testa att tillverka detta.
Kramisar

Hanna sa...

vilken fin blogg.
tack för att jag fick titta in.
kram
hanna

Ulla sa...

Tack för receptet, jag blev också sugen på egen tillverkning när jag läste om ditt örtsalt.

Vardagens guldkorn sa...

Å vilket härligt recept! Halva charmen ligger ju i att det är egna råvaror också. Inte samma känsla att köpa allt på ICA men det får gå för oss som inte bor i er idyll =0)
Härliga bilder som vanligt, gillar den på "vad det nu är". Kolla in en bild hos mig, nästan längst ner i min högra spalt. Hade något liknande på besök i fjärilsbusken för någon sommar sen, jätte coola!
Må så gott hela familjen!
Kram Linda