2010-10-08

Chock och maskiner

För er som även följer min systers blogg är detta ingen nyhet längre, men jag tänker berätta ändå, från min synvinkel!
Igår på jobbet ringde telefonen vid halv åtta tiden. Det var Mia. Först fick jag hjärtat i halsgropen men sedan var förvirringen total!

Hon hade vunnit en resa för fyra till Ullared måndag och tisdag nästa vecka! Det ingick stuga, middag och nåt spa-grejs. Kunde jag få ledigt och följa med?

Paff eller vaddå? Visst hade hon pratat om att hon var med i utlottningen, men man tror ju ändå inte att man ska vinna liksom.

Så först ringde jag Maken för att kolla att det var ok. För tar jag ledigt är ju barnen lediga och då måste han vara lite ledig också... Ringar på vattnet ni vet.
Jo då, "pärana bärgades" ju klart i onsdags så det skulle gå.

Sedan var ju bara frågan om jag kunde få ledigt... När jag pratade med schemaläggaren så skulle han försöka få till det. Och det lyckades!!!!!!!!!!!!!!!
Så om allt går som det ska åker alla fruar Kindevåg iväg på måndag för ett äventyr som inte jag är van vid i alla fall!


Håhåjaja. :-D
Som att världen stannar bara för att jag vimsar mer än vanligt...


Nu blir det tvära kast!!!


Idag kom så äntligen de däringa potatismaskinerna som vi tittade på i somras. Spänningen var stor för den manliga halvan av familjen (inte var vi kvinnfolk likgiltiga, men inte riktigt lika uppspelta).

Lastbil och chaufför fick åka två vändor för att få med både potatissättare och stenplockare. Chaffisen tyckte allt att det var lite udda maskiner han fraktade åt oss....

Smidig avlastning av potatissättaren.

Inte för att jag kan alla fakta men den här kan lasta mer än dubbet så mycket potatis som den gamla (och den är verkligen gammal!) samt att den sår gödningen samtidigt. Det betyder på icke bondska att man bara behöver köra en gång istället för två och allt ska bli så mycket smidigare! Och det får vi verkligen hoppas! :-)

Mina älskade ungar!

Albin åker traktor och Hanna jobbar med Farmor. Det blastades morötter till butiken i morgon och då blir man lite smutsig om händerna.//Bonnfrua

5 kommentarer:

Ulla sa...

Grattis till "sidovinsten" nu får du passa på att njuta till både kropp och själ. Lantbruksmaskiner är inte mitt område men man kan kanske jämföra lyckan med att få en kamera eller en dator som är snabbare. Nja jag förstår att det är större och sparar en massa arbete (då kanske du kan göra ännu fler utflykter) Ha det så kul!

71:ans blogg sa...

Vad häftigt kul!!! Ha så roligt i Ullared alla Kindevåg(ar)!!!
kram kram

Marie sa...

Hoppas ni får jättetrevligt i Ullared!

Mor Tuta sa...

Visst ska det bil kuuuul.
Hanna är en liten duktig "bontjej"
Kramisar

Synnøve. sa...

Ska be att få gratulera till storvinsten. Så spännande att få åka iväg så där.
Ser att ni är färdiga med potisen oxå. Här är det mesta klart nu. Det som är sått har börjat titta upp så nu är det grönt ute igen.
Det doftar så gott från jorden när det är fuktigt.

Nu pågår älgjakten här för fullt. Det är spännande att följa dag för dag. De var nyss här med en älg. Ska nog bort och titta sen tror jag.

Nu däremot ska jag ha kaffe....
Man blir så kaffetörst av sitta och läsa. Märkligt va?
Ha det gott min vän därute på slätta.
Hälsa ungar och gubbe så gott och glöm inte njuta av allt det vackra runt oss.
Kramen :)