2011-01-22

Chokladbollar, lego och gnäll

Igår fredag hade jag ju barnen hemma. Oh så skönt det var! Har varit inne i en period av dåligt samvetet för att de är för mycket på dagis, men gårdagen var vi tre hemma och grejade. När de somnat i soffan framför TV:n kunde jag inte annat än känna tacksamhet för dagen som gått. De låg där och sov skarfötters. Albin skulle absolut se "vädret" men han somnade innan dess, strax före åtta. :-)
Eftersom jag fortfarande dras med feber och känner mig allmänt svag och olustig var programmet igår långt ifrån fullspäckat! På förmiddagen gjorde vi chokladbollar (hade lovat dem det i ett svagt ögonblick) och det är ju en aktivitet som alltid går hem. :-)
När eftermiddagen nalkades hade krafterna sinat men att ligga på golvet i lekrummet med en beskrivning till julklappslegot, det funkade. Albins brandbil blev ihopsatt (han börjar få kläm på att göra efter ritningen!) samt några andra små tingestar till Hanna från det "vanliga" legot hon blev förärad i julas.

Det gjordes bollar, tärningar, pannkakor och bajskorvar (hmfrp) men barnen har låtit sig väl smaka!

//Bonnfrua

4 kommentarer:

Lovisa sa...

Usch vad trist att hör att du också fortfarande är dålig! Det verkar vara långdragna förkylningar den här vintern. Har hört fler som legat i evigheter och aldrig riktigt blivit bra. Mysig dag ni hade igår ändå :o) Kram på dig och krya på dig!!

Ulla sa...

Nu får du fräsa ut förkylningen, kanske som Lilla Anna i Långa farbrorn och lilla Anna! Trevlig dag du genomförde trots ohälsa. Jag tror inte du behöver ha dåligt samvete för dina barn har nog valt den bästa mamman! Krya på dig!

Black Iris sa...

Jag är egentligen inte så där fruktansvärt barnkär som många kan vara, men när jag ser dina härliga "ungar" blir jag glad.
Men du, lova att inte skvallra för nån men det var naturligtvis "gubben" som tog bilderna.
Jag blir mer och mer kompis med min kamera men den är helt enkelt inte lika avancerad som "gubbens".

Kram Maidi

hugan sa...

Åh vad skönt att få en sån där mysig lagom dag då! Tror nog alla föräldrar har det där dåliga samvetet...
Krya nu på dig!