2011-01-26

Nytt år...

Då så, då var födelsedagen avklarad! Fick frukost på sängen och på eftermiddagen blev det tårtkalas minsann! Tyvärr var födelsedagsbarnet inte direkt i toppform, men det fick gå ändå.

Albin undrade hur mycket jag fyllde och jag svarade sanningsenligt: 38.
-"Men det är ju inte lika mycket som 40 ju!" svarade han då! :-)
Vår lille son som inte är så liten längre...

Han är hemma idag med från dagis eftersom han fortfarande var hängig igår, men nu verkar det vara full fart på´n. Han ringde själv till Farmor efter lunch (jag fick säga siffrorna) och frågade om han fick komma. Ni som känner honom vet att han inte är den som babblar för mycket i "snackluren" precis, så för honom var det ett jättekliv att ringa och prata själv. Hans självförtroende växte synligt av det kan ju den stolta modern meddela. :-)

Igårkväll när det var meningen att barnen skulle somna låg Albin och läste gamla lego-beskrivningar. Det var inte mina gamla hus som skulle byggas, nejdå, Pappas mekaniklego är det som är intressant...

Så den ömma fadren satt på golvet innan frukost idag och byggde en truck. Tror inte det var någon uppoffring direkt, han såg rätt nöjd ut!

Albin kom ner när den var klar och jag var bara tvungen att ta kort och visa den på bloggen. :-) Så det gör jag nu:

Mekaniklego a´la 80-tal fungerar än!
Ute en sväng i solen. Linslus var han idag, sonen, som annars undviker kameran.


//Bonnfrua

7 kommentarer:

Lovisa sa...

Nämen det var som rackarn! Tror du inte jag glömde din födelsedag trots allt?! Vi pratade om det i förrgår och påminde varandra att vi skulle ringa och gratta dig. (Tror Marcus gjorde det igår) men jag glömde bort det helt! Sorry!!! Dagarna bara smälter samman när man går hemma och drar fötterna efter sig...och så ska jag ju helst inte prata så mycket...så jag får helt enkelt önska dig "Grattiiiiiiis" på det här viset istället...en dag försent. Hoppas du mår bättre snart. Kram Lovisa

Ulla sa...

Jag har den äran lite i efterskott! Om du visste vad mycket Tekniklego jag byggde med min äldste son under 80-talet. Han var mycket sjuk när han gick på lågstadiet och det hela slutade så småningom med bortopererade halsmandlar. Under många av sjuktimmarna satt vi i köket och byggde och byggde, tack till Legofabriken! Nu är han pappa till våran Ellen och får leka med Polypocket istället.

Mor Tuta sa...

Kul med sådant lego, lite grabbigare kanske.
Bra kort på Albin
Kram

Huskatt sa...

Grattis på födelsedagen!

hugan sa...

Grattis i efterskott!

Marie sa...

Grattar i efterskott! Idag fyller min man år, men han fyller mer än 40. LÄSKIGT! ;)

Synnøve. sa...

Hallå i stugan.
Ett jättegrattis från mig i efterskott.
Sonen har ju helt rätt. Det är inte lika mycket som 40 hihi.

Härligt med att ringa själv. Visst växer självförtroendet när de ser vad de fixar.

Inget vidare dock att inte må bra själv. Sliter lite här med.Men det är bara hostan som knölar.

Lego ja.. Här har vi en grannpojke på fyra år. Han ska ha lego. Men inte duplo eller annat "barnsligt" lego. Nepp, det ska vara tecknik lego. Så vi har tröska, traktor, hövändare, hjullastare, timmerbil, lastbil.... ja du förstår.
Märks att man bor på gård alltså. Inte nått konstigt lego, utan det ska vara sånt han vet. Han leker och är försiktig med det. Så det är skoj att ge honom det.

Nu ska jag snart fika. Har en sockerkaka eller mjuk pepperkaka i ugnen... mmmmm

Ha det gott och njut dagen.
Kramen Synnöve.