2011-06-22

Projekt baksidan av huset

I april var jag på en kvinnofrukost. Där var Rebecca och pratade om rabatter med perenner som hennes företag designar och levererar.

Med tanke på att "baksidan" av vårt hus sett mer än tråkigt ut och de järnekar som var planterade där inte gillade vintrarna, bad jag om en konsultation Rebecca kom, tittade och kom med förslag. Per post kom det sedan en skiss och i kristihimmelsfärshelgen kom hon och plantorna! Så smidigt och så enkelt. Själva planeringen och planteringen vill säga, för grävandet gjorde barnen och jag, och då kommer man ju på mer man vill göra, men det tar vi en annan dag!


Endast "mätstolpar" för en rak linje är satta, järnekarna har mist sin charm (de syns inte ens) så bort med dem!
Grävning pågår. Som ni ser användes även de små skottkärrorna. Barnen var otroliga på att hjälpa till, framförallt Albin. Han gillar att "arbeta hårt" med kroppen och hade bråttom ut på morgnarna när vi var lediga. Om du tittar nog i den närmsta delen av rabatten så anas en sten. Den var hur stor som helst och gick inte att rubba, inte ens karlarna klara av det, så den fick vara kvar helt sonika.
Hästskit (från grannas) hämtades av Maken för att bidra med mull och näring. Han hällde det från traktorskopan i rabatten sedan fick jag "kratta ut det" och fylla på med mååååånga säckar köpejord.
"Men har inte ni jord" kasnke du tänker. Jo förvisso, men jag vill inte rensa ogräs flera gånger i veckan, ty sådant är det med KRAV-bondens jord att den innehåller många många frö till ogräs.Äntligen, plantorna anlände!
Hanna hjälpte till, men Rebecca var chef över utsättandet av perennerna. Hon hade ju en bild i huvudet (och skissen) på hur det ska bli...


Arbete pågår. Alla plantor doppades i vatten innan de sattes ner i den vattnade jorden.


Det börjar likna nåt!Rejäla rötter som gjorde att plastkrukorna fick klippas upp.

Så här ser det ut när min rabatt rotat sig några veckor och växt till sig. Den har blomning till högsommaren, så jag väntar och längtar.Som sagt, vårt lilla "sidoprojekt" på östra sidan av huset tar vi en annan gång!
//Bonnfrua

5 kommentarer:

Ulla sa...

Åh, det ser så fint ut och vad roligt med en ny rabatt att pyssla om. Lilldrängen är en klippa må man säga. Trevlig midsommar!

Beppan sa...

Det där ser riktigt intressant ut! Vilken höjdare att få någon som både designar och levererar plantor till en rabatt så där!! Måste kika in hos dig framöver för att få se hur det ser ut i blomningstid!

Felix sa...

Det låter inte så dumt att någon kan hjälpa till med design och arbete med rabatten. Ser fram emot att se den i blomning längre fram...

Trevlig midsommar!
Elisabet

Marie sa...

Hoppsan, här var pausen slut:)

hugan sa...

å vad fint det blev! o vad duktig liten kille du har :)
Ha nu en skön midsommar vid rabatten!