2011-07-24

En ny bekantskap: Pigge

En lång sommarledighet måste ju innehålla någon form av utflykt! I år är det mer än skralt på den punkten för barnen, tyvärr! Men i fredags tog vi oss bortåt vägen en bit för att få hälsa på en liten shetlandsponny vid namn Pigge. En liten ridtur för båda barnen var bestämt med den unga ägarinnan och det försågs de med!


Pigge skulle ryktas, borstas och få hovarna rengjorda innan det var dags att komma ut. Han stod där så tålmodigt och lät Hanna (Albin var mer avvaktande i början) dra med borsten, trots att det var lite svårt för henne att förstå det där med medhårs alla gånger. Inte har jag reflekterat över att hästar har "virvlar" i pälsen! (Heter det päls på en häst?) Ja ni ser, inte är det en hästtokig morsa som barnen hade med sig precis....


En ny vän kan man tänka...
Säkerhetsväst. Bara "lite" av förväntan i luften...


Hjälmen var lite stor men med regnjackans luva under fungerade den utmärkt! Hanna fick hjälpa till att leda ut Pigge, mäkta stolt tös!


Denna utflykt gav mersmak kan man lugnt påstå!


Albin red naturligtvis han också, men fotboll är klart bättre tycker han.


Här hjälps de åt efter ridturen att göra den lille vännen fin igen.


Om allt går enligt planerna ska Hanna få börja rida hos Pigge i höst. Hon fick välja mellan Albins fotboll och Pigge. Hon behövde bara en millisekunds tid att fundera: -"Rida!" var vad hon ville. Så nu har man blivit både fotbolls- och hästmorsa!

Hur ska det gå???


//Bonnfrua

6 kommentarer:

hugan sa...

Å vad roligt! Fast jag tål inte alls hästar och deras goa lukt! Trots detta har jag gått ridkurs som vuxen, riktigt roligt och riktigt jobbigt :)
Lyllos lilla tjejen! Å klart det går bra att vara både fotbolls&ridmorsa! :)

Felix sa...

Vilken lycklig tjej! Själv red jag från ca 10 års ålder tills jag slutade gymnasiet. Sedan dess har det varit mera skralt med hästar.

Ett syskonbarn var helt salig efter att ha fått rida på grannens lilla shetlandsponny när han hälsade på här för några år sedan. Han bestämde att han ville börja rida, men sedan gjorde han som sina äldre bröder och valde fotboll i stället...

Sommarhälsningar
Elisabet

Ulla sa...

Hästar och flickor är något speciellt. Barnbarnen som är flickor allesammans vet helt klart vad som är bäst, just det häst! Det kanske är bra med olika intressen så att man slipper jämföra även om det är lite mer krångel för föräldrarna. Här är alldeles tyst för alla flickor har åkt hem till far i Danmark. Kvar är en något trött mormor som nog ska ta och tvätta och dammsuga lite.

AnnaKK sa...

Hur det ska gå? :-) Åh, det kommer att gå jättebra, ska du se! Jag hade aldrig varit superintresserad av fotboll när mina barn började med det, men det stod inte på förrän jag var både ledare och styrelsemedlem i föreningen - och jag dras ju med sviterna från den där tiden än, eftersom jag numera jobbar åt föreningen! ;-)

Pigge ser ut att vara en jättego liten häst, och han är ju precis lagom stor till Hanna. Förstår att hon inte tvekade när hon fick chansen att rida mer på honom! :-)

Millan sa...

Så härligt för Hanna att hon fick rida, det bara är så, att flickor älskar hästar...vem vet, du kanske blir intresserad också, det kanske finns större hästar där också?
För det är jättekul att rida...

Kram Millan

Hemmafruns hörna sa...

Å, härligt! Jag har också en tjej som drömmer om att få börja rida, men vi väntar nog några år till... Sommarhälsningar från ett kallt Norge!