2011-08-01

Sommar, sol och bad

Jahani gott folk! Då har sommaren kommit till byn igen efter ett regnigt och kvalmigt avbrott! Gräset växer så man ser det. Nästan, men det är ju bra några dagar sedan det klipptes och det är sannerligen dags igen!


Igår var vi hemma hos både G-mormor och G-morfar och barnens mormor och morfar. En skön dag när vi blev fullt servade med mat, fikakorg och hemgjorda grillade hamburgare till kvällsmat. Sånt njuter jag verkligen av!

Fikakorgen togs med till en av barndomens sjöar, en liten en mitt ute i skogen. Så många minnen! Där hajkade vi i ett vindskydd när vi var i tonåren och där har det badats oräkneliga gånger.

Oh vad jag njöt: skog, sjö, dofter, sol och bad. Vad privilegierade vi svenskar är som har allemansrätten ändå! Tänk att bara få stanna till ute i naturen och vara där en stund vid en sjö och njuta!


Hanna hittade något sjögräs som det gick att leka med.
Albin skulle göra så stora vågor att en stor sten flyttade på sig.


Här hjälps de åt att göra vågor, men stenen var orubblig. Den vägrade att flytta på sig.

Naturligtvis badade även jag och Janne, så härligt!


Där vi slog oss ner invid sjön växte det lingon


och blåbär.

Helt klart en dag att lägga i minnenas arkiv och ta fram när vintern känns lång.
//Bonnfrua

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Ser skönt ut, men jag tycker nog att det är för kallt i vattnet - badkruka som jag är. Blåbär får vi söka efter med ljus och lykta, däremot finns hur mycket lingon som helst.
Kram Birgitta

Ulla sa...

Vilka härliga barnbadbilder och fina bärbilder. Vi badade i Fryken igår efter golf och det var väldigt skönt. Golf var nog inte ett klokt val i värmen men badet var det definitivt. Ska tänka på det där med rullgardiner ;)

Anita sa...

Härliga badbilder!
Tack för pratstunden och skaffningen i eftermiddag!
Ha det gott min vän.
Kram Anita

MICKAN sa...

Man behöver verkligen svalka av sig dessa varma dagar.

Och vilka härliga kort på bären ...