2011-08-09

En liten sensommarpromenix

Har egentligen inte så mycket att förtälja, sommaren håller på att gå över i sensommar (om den inte redan gjort det?) och skördetiden är i det närmaste här. I eftermiddag ska nämligen tröskan fram ur sin rätt stora gömma. Det är alltid lite speciellt, fast i år har Janne inte mycket spannmål att tröska här hemma. Som tur är ska han tröska hos en annan KRAV-bonde också så mastodontmaskinen får jobba några timmar iallafall.


Idag på förmiddagen tog Hanna och jag oss en liten promenix, jag med kameran i näven och hon per cykel. Det är så det brukar vara...


Dags att starta utanför köksdörren, men foppatoffeln åkte av, så det var bara att börja om igen.En nyckelpiga var i farten i dikesrenen.


Rönnbären har antigit sina höstfärger.


I natt (bokstavligen) slogs klövern av och ska bli ensilage till fåren här i vinter.

Janne odlar klövern som sk gröngödsling, dels drar den ner kväve i jorden samt att den blir bra mylla till nästa år när annat ska odlas där. Det är verkligen en hel vetenskap det här med lantbruk! Och som pricken över i kan vallen användas till foder hos en kollega, som ombesörger allt det jobbet själv! Mycket praktiskt!


Vi mötte postbilden på vår lilla tur. Hanna (och Albin med för den delen) har blivit lärda att när det kommer en bil så stannar man på vägkanten och står stilla. Och så skedde även idag. Brevbäraren stannade till på tillbakavägen och berömde Hanna för att hon stått stilla. Det värmer ju i modershjärtat kan man säga!


Som extra tack fick hon själv köra hem posten de sista hundra metrarna. Det var allt lite märkvärdigt!


//Bonnfrua

12 kommentarer:

4U2 sa...

Barn är härliga! Fina bilder.

hugan sa...

Ja vad bra att Hanna fick ett viktigt uppdrag! ;)

Jättefina bilder! Och visst är sensommaren plötsligt här, nästan så jag anar höst...

Mor Tuta sa...

Åter igen säger jag, vad duktig du är med kamera och redigering. När har du/vi tid över så jag kan få gå i din skola??
Kram

Ulla sa...

Du har fångat årstiden med kameran och det är ju faktiskt växlingen som är spännande eller hur? Ni ser ut att ha haft en riktigt trevlig promenad.

Cici sa...

Tack för titten på din trevliga blogg som jag hittade via hugan. Nu ska de efter var någonstans på jorden er idyll ligger.

Black Iris sa...

Min stora barndomsdröm var att få bli bonnahustru. Nu blev det ju inte så men drömmen lever kvar på nåt sätt. Jag förstår ju hur mycket arbete som krävs men just det arbetet hade passat mig perfekt tror jag..
Jag har sagt det förut men dina barn är så underbart goa..

Kram Maidi

hugan sa...

Jag ångrar mej, det är höst! Åtminstone här :-(


Tittar in igen och säger varmt tack för din kommentar hos mej!
Att orka fast mamma är som hon nu är ser jag bara som ett måste, ingen uppoffring. Men visst tar det på oerhört på krafterna. Det går nog inte en timme utan att jag tänker på henne. Ang.hennes lilla flirt så är nog personalens försiktighet ett resultat från ett hem i Norrbotten där det skett övergrepp och missförstånd som trodde sig vara en flirt bara.
Nä jag förstår inte alls alla svängningar i den här sjukdommen, ännu en anledning till att tacka för både värmande, stöttande OCH förklarande kommentarer! :-)

Långt det blev det här, men nödvändigt även det ;-)
Kram!

Hemmafruns hörna sa...

mmm. Tack för att du tog oss med på promenaden :0) Härligt!

Felix sa...

Tänk vad mycket som kan fotograferas på en vanlig vardagspromenad! Duktig tös med cykeln!

Såg att du hade problem med kommentarer. Om du inte har testat redan kan du pröva att vid inloggningen på Google-kontot se till att rutan "fortsätt var inloggad" INTE är ikryssad. Jag har ibland fått problem om jag väljer att skicka kommentaren direkt. Däremot brukar det fungera om man förhandsgranskar först. Kanske kan något av detta hjälpa?

Sensommarhälsningar
Elisabet

Birgitta sa...

Vilka härliga bilder och ser att det är fint hos dej. Vilken liten traktorkörare du har. Förstår att han är stolt nu. Har han fått "körkort" för traktor nu då?
Här är risk för nattfrost i natt igen. I morse var det dags att plocka fram isskrapan för en del här.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Lina sa...

Härlig blogg med fina bilder! Vi har precis ensilagerat in lite klöver åt korna! Kul att du driver en "på landet" blogg också! (:

mammakero sa...

Jättebra att veta att barna gör som de fått lära sej, på små smala vägar är det mycket viktigt.
Tack för titten och extra roligt att du lämnade en kommentar!