2011-09-25

Kräftfest

På förmiddagen tog vi och stuvade in oss och ett gäng kokta kräftor i bilden för vidare färd mot min brors familj där även syster var med delar av sin familj.

Kräftskiva till lunch en söndag, låter kanske konstigt men för att få ihop det hela inom en överskådlig framtid så var det så det fick bli. Och det fungerade helt klart utmärkt! Barnen åt köttbullar och pasta medan vi smorde kråset med pajer och kräftor. Mums!


Vätternkräftor med Jannes fina krondill innan vi satte igång och käkade upp dem.


Tre kusiner som alla börjat i förskoleklass i höst. De satt still när vi åt, sedan var det full rulle med fotboll och andra "grabbiga" aktiviteter.
Även tre kusinflickor finns det, varav två är systrar. Hanna var mäkta stolt att hon fick hålla i Molly alldels själv. Fyraåringarna lekte lite mer stillsamma lekar och pysslade en massa.


Nu är det söndagskväll och strax är det dags att plocka iordning inför skola och dagis imorgon. Sedan känns det som om kudden skulle vara skön att landa på snart.


//Bonnfrua

2011-09-18

Åååhh hopp!

Liten dam gillar lördagsförmiddagarna eftersom vi trampar iväg den dryga km bortåt vägen till shetlandsponnyn Pigge. Hon har med sig några morötter i en påse på pakethållaren, och så ridhjälmen så klart. Det är mycket information hon får lära sig, vad det heter när man går en viss väg i padocken, vad sadelns olika delar heter osv. Hon kämpar för att komma ihåg och lyckas klart bättre än sin gamla mor!

Igår fick hon släppa handtaget på sadeln och hålla själv i tömmarna (inte helt själv utan "fröken" höll i med men Hanna fick lite mer att säga till om). De tränade på "start och stopp" och hon fick själv se till att Pigge lydde henne. Men som åskådare var jag väldigt tacksam att det fanns någon som höll i tyglarna också!


Här har ekipaget precis gjort halt.
Mycket nöjd tjej!


Idag så blev jag "beordrad" av mina barn att ta med kameran ut för de skulle hoppa med cyklarna. Men först skulle hoppet byggas, men fyra brädstumpar och fyra spikar senare var det ordnat. Sån tur att de har en händig mor! (host, host)

De vet hur de ska göra för att få ut mig, för när de väl var igång med sitt hoppande var det inte speciellt viktigt att jag tog kort... snarare tvärt om...

Som om jag inte genomskådat deras "list" för länge sedan...
Ett litet hopp men det räcker till att börja med, anser morsan!



Här går det lite försiktigare men hon ska minsann göra som storebror! Och hon klarar det men i lite lugnare tempo.
Slutligen min nya dagsfärska header, bara så jag själv vet när jag bytte och till vad.


//Bonnfrua

2011-09-14

Bonnfruas sortiment.

Hej på er alla!

Tack för alla tillrop och synpunkter på etiketterna! Allt kan ju inte hamna här på bloggen men jag har ändrat, ändrat igen och gjort om, fotat, grejat och försökt få till en mall i excell som ska passa etiketternas storlek! Men nu gott folk är inte bara etiketterna klara utan även Persillade och Örtsalt finns att tillgå!


Goda grannar, vänner och familj har fått smaka, smaka och smaka igen för att få till rätt blandning och rätt salthalt. Helt lätt var det inte, men nu hoppas vi att kunderna blir nöjda med denna produkt!


Givetvis blev det en dillkvist som bakgrund på Örtsaltets etikett.
Det syns inte så bra här men det är bladpersilja som bakgrund på Persilladens etikett.

Klickar du på bilden kommer du till gårdens hemsida.


Nu är det dags att kolla om persiljan i ugnen torkat och lasta in morötter där istället. Lite pyssel är det... men kul!

//Bonnfrua

2011-09-08

Bonnfrua utökar :-)

Tiden liksom rinner iväg utan att det blir några inlägg på den här bloggen. Men nu ska jag göra ett litet frest. :-)

Albin han går till bussen varje morgon före halv åtta och bär sin ryggsäck så stolt. Läsläxan han har från onsdag till onsdag (vi ska läsa en specifik bok för honom) är mycket viktig och ska läsas varje kväll. Hanna hänger på och klarar lika många bokstäver som storebror, till hans förtret ibland.


Fotbollen har börjat och ridningen. Jorrå, lilla fröken hade sin nya hjälm i lördags och cyklade med den i påsen på ryggen så stolt bort till Pigge. Albin tar på sig sina fotbollskläder med stolthet och så åker han iväg. Vi är tre familjer som turas om att köra grabbarna milen bort till fotbollen. Så stolta de är de små mellan 5 och 7 år när de får ge sig iväg. De sitter där på sina bilkuddar och ser fram emot träningen.


Idag har jag roat mig med att föröka få fram en etikett att sätta på de burkar med örtsalt som vi hoppas kunna börja producera och sälja här i höst. Under några år har jag gjort örtsalt till mig själv och bekanta, men nu är tanken att det ska bli lite mer "rejält" och säljas i makens firma.


Dillen har vi plockat av det mesta och frysts in, persiljan står kvar nere på landet så ståtlig och väntar, men orken ska ju finnas, och tiden!

Det är en del pyssel innan man kommer fram till att få börja med "produktionen". Men mer om det vid annat tillfälle när det har landat lite mer.


Men etiketter att sätta på burkarna kan man ju börja försöka få fram, trots att det ännu inte finns nåt att stoppa i nämnda burkar. :-)

Eftersom grönsakerna är KRAV-godkända så har vi fått grönt ljus att använda deras märke, och EU:s.


Vi har bara en svartvit skrivare så därför var jag tvungen att göra etiketterna "färglösa".

Kom gärna med förslag till förbättringar och tala om vilken du tycker bäst om.
//Bonnfrua