2012-02-19

Ur barnamun

Egentligen skulle jag skriva ner sånda där härliga uttryck som kommer från barnen, men tyvärr är jag urkass på att göra det. Idag kom det dock en jättehärlig kommentar som jag tänkte dela med mig av, men för att den ska förstås måste jag börja tidigare i veckan:

Det var nämligen dags för femårskontrollen på BVC som även innefattade en spruta. Hanna gillade inte idén med att bli stucken när vi började prata om det hela när kallelsen kom. Vi pratade om att det inte gjorde så ont och att Gammelmormor och Gammelmorfar tar ju sprutor flera gånger om dagen då de är diabetiker.

Det har varit lite funderingar kring varför de måste ta sprutor, och jag har försökt förklara att det är för att de inte har insulin i sina kroppar, utan måste ta det i sprutor istället.

Femårsprutan klarades av och allt var frid och fröjd.


Idag på väg till kyrkan så hördes det en liten flickröst i baksätet som berättade för storebror att: -" Gammelmormor och Gammelmorfar måste ta sprutor, för de har inte tillräckligt med molekyler i sina magar!"
Så kan man också se på det hela!

//Bonnfrua

6 kommentarer:

Marie sa...

Haha, nej, inte tillräckligt med rätt sorts molekyler i alla fall! Jag skulle också vilja skriva ner för man glömmer så fort fast man tror att man ska minnas eftersom det är så roligt.

hugan sa...

:-D molekyler i sina magar! Det var finurligt av den lilla raringen!

Sannerligen vore det klokt att skriva upp allt, gör ett gulligt collage av det och ge i 18-års present! Har minnesluckor om ungarnas alla klokskaper som små gryn, men de kommer ihåg en del själva som tur är!

Pastorsfrun sa...

Haha gosfia!!! Att hon kan ett så svårt ord... Mia

Johanna sa...

klockrent. Hon har ju fattat precis :)

AnnaKK sa...

Inte alla femåringar som har koll på molekyler! :-D Hoppas nu innerligt att hon kommer att få rätt stimulans den dagen hon börjar skolan, så att hon inte tröttnar på de naturvetenskapliga ämnena lika fort som de flesta andra skolbarn tyvärr gör, utan tvärtom förkovrar sej vidare inom detta! :-)

Black Iris sa...

Haha, det är för härligt hur de små liven får till det...

Kram Maidi