2012-03-15

Blåmesar

I måndags var jag ledig enligt schema och Albin var hemma för att låta de obligatoriska 48 timmarna gå efter magsjukan. Jorrå, förra veckan var båda barnen drabbade så det var bara att acceptera läget och tvätta, torka tvätten och försöka få i dem dryck.

Men som sagt, i måndags var det en underbar vårdag här ute på Slätta, så sonen och jag var ute och grejade lite. Då såg jag i ögonvrån hur blåmesarna börjat göra iordning sin holk, och med kameran beredd satte jag mig på brunnen för att spana på dessa bevingade varelser.
Albin tyckte det var tråkigt tills han själv fick syn på dem och kunde konstatera att blåmesar gillade ju han, och då var det lättare att sitta på "spaning" utan spring i benen som ville klättra i trädet där blåmesarna höll till.

Några bilder blev det och här kommer några av dem. Jag får inte till detta med bildtexter idag och så verkar det som om bilderna har bestämt sig för att hoppa omkring en massa... Men men.
//Bonnfrua

3 kommentarer:

hugan sa...

Nämen åh vilka fina bilder! Den sär sista var ju urproffsig! Fast den med lilla huvet som tittar ut var ju så söt ;-)

magsjuka...hu..skönt att det är över iaf.!

annette sa...

Så fina bilder, gäller att sitta still en stund om man skall kunna fånga fåglar på bild.
Den sista bilden är verkligen läcker i sig och så snyggt redigerad av Dej!

Magsjuka barn är inte kul, undrar just vad jag har på gång, något är det, totalt utslagen ikväll!

Hur har det gått med lönesamtalet!?

annette

Black Iris sa...

Men så fina bilder du fick till. Jag trodde det var lite för tidigt för holkandet ännu men tydligen inte. De ska väl hinna med mer än en kull kanske..

Kram Maidi