2009-08-23

Sol - regn - sol

Vilodag, och faktiskt har vi haft det riktigt skönt idag, inte gjort några "måsten" utan bara strosat omkring lite. Lunchen intog vi på vår uteplats "Hörnet" och när vi var klara gick solen i moln men vi hann ju njuta av den. Kvällsmaten åt vi på "Altanen" så skön nu i kvällssolen. Några droppar regn hann det falla mitt på blanka eftermiddagen, men det var inte så mycket att det blev blött i regnmätaren ens... Så på det hela taget en skön sensommardag!


Barnen och jag gjorde en utflykt och "gjorde av med pengar" som man ju säger. När vi var i Moby fick Albin en "peng" i födesedagspresent och Hanna fick en som "tröst", rättvist ska det ju vara! Så igår pratade vi om vad de ville köpa för sin "peng" och de var helt på det klara med vad det skulle bli:


Legolyftkran!


För några veckor sedan när barnen var på "pirat-kalas" gav de en av grabbarna just en dylig, och det bara var den Albin skulle ha. Och Janne tyckte det var jätteskoj att bygga ihop den, så det var väl bra... fast det är ju ett visst hopp mellan duplo-lego och mekanik-lego!Tuchpennej!


I Hannas värld fanns det bara ett önskemål: tuchpennej, så det blev det samt 1 kg ritpapper. Hela golvet i Albins rum är fullt av teckningar nu, så de lär användas flitigt!
Tack Moby får vi säga!Hanna fick ett ryck efter frukosten och byggde med duplo, det tillhör inte vanligheterna!

Albin plockade upp bokstäverna som lillasyster haft ner på golvet, han gjorde detta mönster.Förra veckan var ju Grannfrun och jag i en liten butik i Björkeberg. Innehavaren var ju så inspirerande att lyssna på så det är ju tack vare henne jag har fått fnatt den här veckan och grejat en massa. En av sakerna hon pratade om var att hon gjorde sitt eget örtsalt, så då tänkte jag prova det... det värsta som kan hända är ju att man misslyckas, eller hur?

Persilja, dill, röd lök och morötter direkt från trädgårdslandet.Jag hackade det i matberedaren sedan torkade jag det i ugnen med salt. Där uppstod ett problem: Det blev alldeles för mycket salt! Ok, en ny omgång "örter," denna gång även med en pytteliten rotselleri, samma procedur igen.Till vänster det nytorkade osaltade "örteriet" som ännu inte finhackats med mixerstaven. Till vänster salt med örter.
Till höger ser man den färdiga nya blandningen, till vänster behövs det ännu mera torkade örter... Som sagt, det värsta som kan hända är att man misslyckas! :-)
3 kommentarer:

Anita sa...

Vilket fint mönster Albin gjorde. Hanna blir en liten konstnär nu med nya pennor och så mycket papper.
Tack för trevlig eftermiddag och fika.

Anita

Mia sa...

Ni har så fina barn och du är så duktig!
Kram

Lovisa sa...

Åh, göra eget salt skulle jag också vilja prova på. Det får vi prata om nästa gång vi ses :o)

Må så gott!

Kram Lovisa